Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε συζήτησε με τον Παναθηναϊκό για να αναλάβει την τεχνική του ηγεσία.

Όπως τόνισε ο πρώην κόουτς της Μακάμπι Τελ Αβίβ προτεραιότητά του είναι να δουλέψει στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι έχει μιλήσει με τον Δημήτρη Ιτούδη και πως είναι στη διάθεσή του για την Εθνική ομάδα.

Ο 55χρονος τεχνικός ήταν εκ των ομιλητών του διεθνούς σεμιναρίου που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, στο κλειστό του Πανελληνίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο Έλληνας κόουτς:

Για όσα λέγονται περί Παναθηναϊκού και το επαγγελματικό του μέλλον: «Σέβομαι τον Παναθηναϊκό, σέβομαι το παρελθόν του, το παρόν του και το μέλλον που μπορεί να έχει. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν στον Παναθηναϊκό, τη διοίκηση, τους παράγοντες, τους ανθρώπους που δουλεύουν στην ομάδα και τους παίκτες, αλλά δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για να αναλάβω την τεχνική ηγεσία. Με όλα που συνέβησαν στη Ρωσία έχουν αλλάξει κάποια δεδομένα, δεν βιάζομαι να αποφασίσω, η δική μου προτεραιότητα ωστόσο είναι να δουλέψω στο εξωτερικό».

Για την Εθνική και τον Δημήτρη Ιτούδη: «Έχω μιλήσει και σίγουρα θα ξαναμιλήσω με τον Δημήτρη Ιτούδη. Είναι μεγάλη τιμή να μας θέλει στο πλευρό του. Έχω διατελέσει σε δύο διαφορετικές θητείες την Εθνική ομάδα. Οι εμπειρίες και η τεχνογνωσία μου είναι στη διάθεση της Εθνικής. Είμαστε περήφανοι για την Εθνική και είναι πολύ σημαντικό ότι είμαστε ενωμένοι όλοι οι Έλληνες προπονητές, για να πάει το μπάσκετ μπροστά».

Σχετικά άρθρα