Μετά τον Μάριο Σκιαθίτη, άλλος ένας παίκτης που αγωνίζονταν στον Εθνικό, ο Δημήτρης Μπινιάκου, μίλησε με σκληρά λόγια για όσα έζησε στην ομάδα του Πειραιά, με τα λόγια του να δίνει στην δημοσιότητα η σελίδα «Ethnikos Piraeus BC fans».

Αναλυτικά όσα είπε ο 20χρονος γκαρντ:

«Είναι πολύ δύσκολο και σκληρό να αφήνεις μια ομάδα στην μέση της χρονιάς.. και πλέον να κάνεις προπόνηση μόνος σου σε ένα άδειο γήπεδο.. όμως η αξιοπρέπεια και το ήθος είναι δυο πράγματα που πρέπει να έχεις για να πας μπροστά σε ότι και να κάνεις στην ζωή σου.

Το να είσαι άνθρωπος είναι πολύ πιο πάνω από το μπάσκετ.. και σίγουρα είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να διδάσκετε από τους προπονητές και την διοίκηση μιας ομάδας προς τους αθλητές της, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια ομάδα που αποτελείται από παιδιά.

Αθλητές είμαστε, 3 απο τις 24 ώρες της μέρας.. τις υπόλοιπες 21 ώρες είμαστε άνθρωποι. Το να αφήνεις παιδιά στον δρόμο… και όταν μιλάμε για μπάσκετ… να τα θέτεις εκτός ομάδας επειδή προσπαθούν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και επειδή δεν έχεις κάποιο όφελος από αυτά.. για εμένα είναι ντροπή.

Όλα είναι ένας κύκλος… και όλες οι συμπεριφορές επιστρέφονται, αυτό που πραγματικά μετράει είναι στο τέλος της μέρας πριν κοιμηθούμε να έχουμε την συνείδηση μας καθαρή, να είμαστε εντάξει με τον ευατό μας και να ξέρουμε οτι καμιά πράξη μας δεν έβλαψε κανέναν συνάνθρωπο μας.

Εύχομαι ο Εθνικός να γυρίσει εκεί που πραγματικά αξίζει, γιατί είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα. Είχα όλη την καλή διάθεση να παλέψω για αυτήν την φανέλα μέχρι τέλους».

Σχετικά άρθρα