Ο Γιώργος Σιγάλας μίλησε για την σχέση που έχει τα τελευταία χρόνια με τον Ολυμπιακό και απάντησε στο αν θα επέστρεφε στους «ερυθρόλευκους» σε άλλο πόστο από αυτό του παίκτη που είχε το ΄90.

Αναλυτικά όσα είπε στον SportFM:

Για την κατάσταση του Κολοσσού: «Από την πρώτη μέρα είχαμε διάφορα προβλήματα. Μας κάποιες απουσίες, σε κάποια παιχνίδια ήμασταν άτυχοι ή μας επηρέασε κάποια διαιτητική απόφαση. Δύο παιχνίδια παραπάνω θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάρει. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα παιδιά και ο κόουτς δουλεύουν».

Για τον Τάι Λόσον: «Πρώτα ο Θεός θα είναι εδώ αύριο βράδυ. Νομίζω ότι αυτό που θα κλείσει όλες τις τρύπες στα γκαρντ. Θα δώσει ανάσα στον Βασίλη (σ.σ. Ξανθόπουλο) και στον Άρτις. αυτό που λείπει από την ομάδα σε δημιουργία και εκτέλεση σε κρίσιμες στιγμές, θα μας το δώσει και θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Το βασικότερο είναι ότι επειδή ο κόουτς τον ξέρει καλά και αυτός ξέρει τον κόουτς θα ενταχθεί γρήγορα στην ομάδα. Θα έρθει για να κουμπώσει στην ομάδα και όχι η ομάδα στον παίκτη».

Για την αμυντική λειτουργία: «Η άμυνα είναι το δύσκολο κομμάτι σε μια ομάδα. Εμπεριέχει το κομμάτι της διάθεσης και το αν είσαι καλός αθλητής. Είναι πολύ πιο εύκολο χρονικά ώστε να μπορέσεις με τους ανάλογους παίκτες να αποδόσεις. Η επίθεση είναι πιο δύσκολη, γιατί είναι χημεία. Να ξέρει ο ένας τα χούγια του άλλου, για να δημιουργηθούν πολλές ομάδες μέσα από τους παίκτες που έχεις. Εγώ βοηθάω παντού, κυρίως στο να δημιουργήσει ένας παίκτης την καλύτερη κατάσταση για τον εαυτό του».

Για τον Ρόι Τάρπλεϊ: «Το μεγαλύτερο ταλέντο που πέρασε τον Ατλαντικό. Συνεργαστήκαμε για έναν χρόνο, είχαμε πολλές επιτυχίες σε αυτόν τον χρόνο και μια μεγάλη ατυχία. Ήταν καλή καρδιά, καλό παιδί. Είχε κάποιες κακές συνήθειες. Ήταν τεράστιο ταλέντο. Ήμουν στο ίδιο δωμάτιο μαζί του για μια εβδομάδα και είχα σοκαριστεί (γέλια). Ήταν μια περίοδος που έχουμε χάσει αρκετούς της δικής μου φουρνιάς. Είναι τα κακά της ζωής».

Για το αν θα επέστρεφε στον Ολυμπιακό: «Καταλαβαίνω γιατί ρωτάει ο κόσμος. Από εκεί ξεκίνησαν όλα για εμένα. Δεν υπάρχει επαγγελματίας που θα έλεγε όχι σε πρόταση του Ολυμπιακού, πολύ περισσότερο εγώ. Είναι η ιστορία του καθένα, αλλά και το φίλαθλο κομμάτι. Τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε σχέση με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν παύω να είμαι Ολυμπιακός. Η σχέση αυτή δεν χαλάει, ανεξάρτητα αν μας έμαθε από την επαγγελματική μας δραστηριότητα» .

Για την εικόνα που έχει για τον Ολυμπιακό: «Έχει δυνατό ρόστερ. Έχει αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα απουσιών. Κάποιος παίκτης μπορεί να είναι πιο σημαντικός από τον άλλο. Η ομάδα έχει βάθος. Ο Σλούκας αρχίζει να παίρνει μπροστά, να αναλαμβάνει περισσότερα στο οργανωτικό και στο εκτελεστικό κομμάτι. Ο Μπαρτζώκας έχει δυνατό σύνολο, χωρίς τον Σπανούλη που είναι μια κατηγορία μόνος του. Έχουν εμπειρία, έχουν νιάτα και το θέμα είναι να βρεθούν όλοι μαζί ώστε να κάνουν ντεμαράζ και να διεκδικήσουν κάτι καλό».

Για το αν ο «Σιγάλας» του Ολυμπιακού είναι ο Κώστας Παπανικολάου: «Ο Κώστας έχει γράψε τη δική του ιστορία. Ήταν άλλο το μπάσκετ τότε. Σε κάθε ομάδα υπήρχαν δύο παίκτες one man show. Ήταν πιο σκληρό το μπάσκετ τότε. Δεν θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε καταστάσεις, κυρίως γιατί δεν ήταν ίδια η εποχή».

Σχετικά άρθρα