H EA Καλύμνου πανηγύρισε την πρώτη νίκη στην ιστορίας της σε επίπεδο εθνικών πρωταθλημάτων, επικρατώντας με 83-70 του Φοίνικα Πειραιά για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και ο Αλέξανδρος Σιγκούνας «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Μενέλαο Σεβαστιάδη.

Μεταξύ άλλων, ο πολύπειρος φόργουορντ των νησιωτών είπε:

Για την απόφασή του να πάει στην Κάλυμνο: «Όταν μιλούσα με τους ανθρώπους της ομάδας διέκρινα ανθρώπους που «διψούν» για μπάσκετ, που «διψούν» να δημιουργηθεί και να «χτιστεί» κάτι καλό στο νησί. Ήταν άνθρωποι έμπιστοι, οπότε έτσι αποφάσισα να πάω. Χαίρομαι που πήρα αυτήν την απόφαση, δεν την έχω μετανιώσει καθόλου».

Για τη νίκη απέναντι στον Φοίνικα Πειραιά: «Ήταν μια ιστορική νίκη. Χαίρομαι πάρα πολύ που γράφεται τ’ όνομά μου κι εμένα μέσα απ’ την ιστορία της ομάδας. Ήταν μεγάλη νίκη ασυζητητί, είχαμε πολύ κόσμο στην Κω, αφού εκεί παίξαμε, και δε φαντάζομαι τι μπορώ να δω όταν αγωνιστούμε στην έδρα μας στην Κάλυμνο, όταν τελειώσουν οι εργασίες στο γήπεδο. Αυτό το διάστημα γίνονται ενέργειες και τοποθετείται παρκέ στο κλειστό γήπεδο της Καλύμνου. Τώρα και για τις επόμενες 10-12 μέρες ήμασταν και θα είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση, προπονούμαστε λίγο στο ανοιχτό, λίγο στο γυμναστήριο, πάμε στην Κω να κάνουμε καμιά προπόνηση. Περιμένουμε πώς και πώς να τελειώσει αυτό το κομμάτι και να μπει η ομάδα επιτέλους ν’ αγωνιστεί σε παρκέ με τον κόσμο της».

Για τη φετινή ομάδα της Καλύμνου: «Η ομάδα δεν έχει απλά μπασκετικά παιδιά, αλλά έχουν και χαρακτήρα σωστό και πολύ συνειδητοποιημένο. Εδώ η ομάδα διαθέτει παιδιά με όρεξη, παιδιά που έπαιζαν και πέρυσι στο τοπικό, που είναι ντόπιοι, που είναι χορηγοί στην ομάδα, που βοηθούν, αγωνίζονται, «τρέχουν» για την ομάδα. Έτσι, όταν έρχομαι εγώ εδώ πέρα δε γίνεται να μη δώσω παραπάνω απ’ το 100% γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Θα ήταν πολύ άδικο και δε θα με τιμούσε καθόλου αν δεν το έκανα. Έχει «δέσει» πάρα πολύ όμορφα όλο αυτό. Είναι άπειρη ακόμα η ομάδα στις εθνικές κατηγορίες, αλλά πάμε μέρα με τη μέρα να το «χτίσουμε» αυτό και να το φτιάξουμε. Η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες και αν δουλέψουμε συνειδητοποιημένα κατ’ αυτόν τον τρόπο θα ‘ναι πολύ ευχάριστη η συνέχεια».

Για την αγάπη του κόσμου της Καλύμνου για το μπάσκετ: «Περπατάς έξω και σε σταματάει ο κόσμος, θα πας να φας κάτι, σε σταματάει να σου πει τη γνώμη του, θα σου κάνουν παράπονα, θα σου δώσουν το χέρι τους, θα σου χτυπήσουν φιλικά την πλάτη. Το νησί πραγματικά «διψάει» για μπάσκετ, το αγαπάει και το στηρίζει πάρα πολύ όλο αυτό. Παίξαμε προχθές στην Κω και 200 άτομα πήραν το καράβι να έρθουν εκεί να δουν το ματς και μετά γύρισαν με την ομάδα. Ο κόσμος ανυπομονεί να έρθει η Κυριακή για να παίξει η Κάλυμνος».

Για το αν βοηθάει με την εμπειρία του την ομάδα: «Καλώς ή κακώς είμαι παίκτης και δεν παύει να ‘χω έρθει για ν’ αγωνιστώ. Από ‘κει και πέρα, αν μπορώ να μεταφέρω τις εικόνες και εμπειρίες που έχω απ’ το υψηλότερο επίπεδο, τις καταστάσεις διαχείρισης σε κάποια κομμάτια, σαφώς και το κάνω και μου έχει ζητηθεί να το κάνω. Αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο, άνθρωποι που δε γνωρίζουν να θέλουν να μάθουν. Αλλού υπάρχουν άνθρωποι που δε γνωρίζουν και νομίζουν ότι γνωρίζουν. Εδώ οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ συνειδητοποιημένοι, θέλουν να μάθουν, «διψούν» γι’ αυτό που κάνουν και θέλουν ό,τι κάνουν να γίνεται σωστά. Το καλό είναι πως ό,τι δυσκολίες και ατυχίες υπάρχουν διορθώνονται και δεν επαναλαμβάνονται, οπότε είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος».

Για τα παιδιά που έρχονται «από πίσω» στην ομάδα: «Έχω την τύχη να ‘χω αναλάβει και τα τμήματα των παιδιών ηλικία 6-9 χρονών. Μιλάμε για πανζουρλισμό, βλέπεις παιδιά ευτυχισμένα και χαρούμενα να ‘ρχονται να κάνουν προπόνηση, έρχονται τρελαμένα στα παιχνίδια. Το ότι ένα νησί σαν την Κάλυμνο έχει τόσα παιδιά στις ακαδημίες είναι πραγματικά τρομερό. Από ‘κει και πέρα, υπάρχουν και τα μεγαλύτερα παιδιά, όπου σε κάποια λείπουν οι βάσεις, κάποια είναι πιο πίσω, κάποια είναι λίγο καλύτερα, αλλά έχουν ξεκινήσει από φέτος μ’ έναν προγραμματισμό να στήνονται σωστά οι ακαδημίες. Αυτό είναι για ‘μένα το «Α» και το «Ω» για τις ομάδες, το να δουλεύουν σωστά οι ακαδημίες, γιατί αυτές είναι που θα κρατήσουν τους συλλόγους. Το πάνε πολύ σωστά το σκεπτικό τους και εύχομαι να τους βγει».