Καθώς το φετινό ντραφτ του NBA πλησιάζει, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται ηπροσπάθεια ορισμένων ομάδων να επιδιώκουν τις ήττες και την όσο το δυνατόν χαμηλότερη θέση στη βαθμολογία, ώστε να έχουν καλύτερες προοπτικές στην διαδικασία του ντραφτ.

Ο κομισάριος της λίγκας, Άνταμ Σίλβερ, σχολίασε τη συγκεκριμένη πρακτική (tanking), τονίζοντας ότι είναι καταστροφική για όλους.

«Η κούρσα για την ουρά της Λίγκας είναι καταστροφική, νομίζω, για όλους. Διαβρωτική για τους παίκτες και για τους οργανισμούς. Σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και παράγοντες που ήξεραν καλύτερα την κατάσταση, δεν μπορούσαν να σταθούν απέναντι στην πίεση από τους οπαδούς τους και από τα Μέσα, τα οποία τόνιζαν, σε μερικές περιπτώσεις, ότι… Γιατί να δραστηριοποιείσαι σε αυτό το επίπεδο όταν θα πρέπει να γίνεις είτε πολύ καλύτερος είτε πολύ χειρότερος.

Προφανώς, θα πρέπει να πάρεις μεγάλους παίκτες, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να χτίσεις μία κουλτούρα, χρειάζεσαι δυνατή διοίκηση και προπονητικό επιτελείο. Οι παίκτες γίνονται σταδιακά καλύτεροι, χρόνο με τον χρόνο. Δείτε τους δύο εξαιρετικούς οργανισμούς που παίζουν στους τελικούς. Είναι φοβερό να βλέπεις τους Ουόριορς και τους Ράπτορς, δύο φοβερές ομάδες από την κορυφή μέχρι τα νύχια, να εκπροσωπούν τη Λίγκα» δήλωσε ο Άνταμ Σίλβερ.

Σχετικά άρθρα