Η Εθνική Ανδρών αντιμετωπίζει σήμερα (1/9, 15:40) σε ένα καθοριστικό παιχνίδι την Λιθουανία για την φάση των «16» του MundoBasket 2023 και ο τεχνικός των Λιθουανών, Κάζις Μακσβίτις μίλησε στο περιθώριο της προπόνησής τους, χαρακτηρίζοντας ως σημείο αναφοράς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος τον Τόμας Ουόκαπ, ενώ τόνισε πως οι πιθανότητες είναι 50-50.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μακσβίτις:

«Έχουμε καλή ομάδα και ατμόσφαιρα. Έχουμε ηγέτες, όπως ο Βαλαντσιούνας και παιδιά που δουλεύουν σκληρά γύρω τους. Είμαι χαρούμενος για τον τρόπο που δουλευέι η ομάδα.

Νικήσαμε τρία παιχνίδια αλλά τώρα δεν έχει σημασία. Αν χάσουμε ένα παιχνίδι, η ελληνική ομάδα θα είναι από πάνω μας. Είναι μία καλή ομάδα με καλό προπονητή και καλούς παίκτες όπως ο Γουόκαπ, ο Λαρεντζάκης, ο Παπαπέτρου, ο Παπαγιάννης.

Θα είναι σκληρή μάχη και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ο Παπαγιάννης έχει κάνει ένα καλό τουρνουά μέχρι τώρα, αλλά μπορούν να έχουν πέντε παίκτες στο παρκέ όχι έξι.

Σχετικά με τον παίκτη που θεωρεί σημείο αναφοράς από την ελληνική ομάδα: «Ο Τόμας Ουόκαπ, μου αρέσει ο τρόπος που ελέγχει το παιχνίδι και ηρεμεί τους συμπαίκτες του».

«Δεν υπάρχουν φαβορί. Αν θυμάμαι καλά η Ελλάδα είχε κερδίσει το 2017. Θα είναι σκληρο παιχνίδι και πρέπει να σεβαστούμε την Ελλάδα, έχει εμπειρία από τέτοια παιχνίδια. Κανείς δεν έχει πλεονέκτημα, είναι 50-50»

Σχετικά άρθρα