Ο Σέρτζιο Σκαριόλο τοποθετήθηκε για το πρόγραμμα της Euroleague, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός έχει αυξηθεί σημαντικά και πως το ευρωπαϊκό μπάσκετ απέχει πολύ από τη νοοτροπία του NBA.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η Ευρωλίγκα είναι πιο ανταγωνιστική από ποτέ. Τα τελευταία δύο χρόνια, ο αριθμός των αγώνων υψηλότερης ποιότητας έχει αυξηθεί σημαντικά. Έχει αντίκτυπο. Ο αριθμός των αγώνων έχει αυξηθεί και νομίζω ότι είναι λάθος. Όλοι θα πρέπει να σκεφτούν την αλλαγή αυτή. Η τρέχουσα μορφή δεν επιτρέπει στους συλλόγους να λειτουργούν σε καθημερινή βάση.

Είμαστε μακριά από τη νοοτροπία του NBA, όπου μπορείς να χάσεις τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια και αυτό δεν γίνεται αντιληπτό ως κάτι τρομερό. Δεν έχουμε την αθλητική κουλτούρα για να καταλάβουμε ότι αυτό είναι ένα νέο σενάριο, στο οποίο θα πρέπει να εκτιμάς τις νίκες και τις ήττες».

Σχετικά άρθρα