Ο Σέρτζιο Σκαριόλο δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για τη νίκη-πρόκριση της Ισπανίας επί της Σερβίας, επισημαίνοντας πως παρότι στα ημιτελικά έχει πιο δυνατές ομάδες, οι “φούριας ρόχας” μπορούν να φτάσουν ακόμα πιο μακριά.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός των Ισπανών:

“Ξέραμε ότι η Πολωνία δεν ήταν κατά τύχη στις οκτώ κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Εκαναν εξαιρετική δουλειά, πρέπει να τους αποδώσουμε τα εύσημα. Παίζουν μαζί για πολλά χρόνια με τον ίδιο προπονητή, τον ίδιο Αμερικανό και τον ίδιο κορμό. Παίζουν ως ομάδα, αγωνίζονται, παλεύουν, είναι ταλαντούχοι και πρέπει να τους συγχαρούμε.

Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που είμαστε στην τετράδα για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια που είναι πολύ μεγάλο και είναι σπουδαίο που είμαστε στο Top-4” ενώ αναφέρθηκε στις μεγάλες ομάδδες που έχουν μείνει εκτός… “Αν δείτε πόσες σπουδαίες ομάδες είναι εκτός… Η Σερβία και η Ελλάδα είναι πιθανότατα οι πιο δυνατές ομάδες, αλλά και η Λιθουανία είναι δυνατή ομάδα επίσης”.

Σαφώς υπάρχουν δυνατότερες ομάδες από εμάς στο Top-4, αλλά η δυνατότερη ομάδα δε νικά πάντα. Σε ένα παιχνίδι οι αποστάσεις μικραίνουν. Ανταγωνιστικότητα, πειθαρχία, σεβασμός, ενότητα, όλοι ξέρουν το ρόλο τους και αυτοί οι παίκτες μπορούν να διδάξουν αυτές τις αξίες”.

Σχετικά άρθρα