Η Ιαπωνία είναι πιθανό να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης (σ.σ. ισχύει έως 11 Ιουλίου) για την ευρύτερη περιοχή του Τόκιο κατά ένα μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι οι περιορισμοί θα ισχύουν καθ’ όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι ολοκληρώνονται στις 8 Αυγούστου, ενώ ορισμένες εκδηλώσεις τους, συμπεριλαμβανομένης της τελετής έναρξης, ενδέχεται να πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές, όπως ανέφερε σήμερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων, Kyodo News.

Σημειώνεται ότι οι Αγώνες κινδυνεύουν να πραγματοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό χωρίς θεατές, σε μια χώρα κλειστή για τους φιλάθλους από το εξωτερικό, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, και με περιοχές γύρω από το Τόκιο υπό περιορισμούς.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι οποίοι αναβλήθηκαν πέρυσι και μετατέθηκαν για φέτος, λόγω της πανδημίας, πρόκειται να αρχίσουν στις 23 Ιουλίου, παρά την ανησυχία ότι η εισροή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από όλο τον κόσμο θα μπορούσε να προκαλέσει νέα έκρηξη κρουσμάτων.

Τα σχέδια για την τελετή έναρξης παραμένουν κλειστά, αλλά η εφημερίδα Asahi ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα μειώσει τον αριθμό των VIP φιλοξενούμενων και διπλωματών. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, εκδηλώσεις σε μεγάλους χώρους και εκείνες μετά τις 9 μ.μ. (ώρα τοπική) θα πραγματοποιηθούν επίσης χωρίς θεατές, όπως ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές.

Σχετικά άρθρα