Στην Ελλάδα βρίσκεται ξανά από την Τετάρτη (11/9) η Εθνική μπάσκετ, μετά τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος να μην κρύβει την απογοήτευσή του.

«Γυρίζουμε απογοητευμένοι, δεν πετύχαμε τον στόχο μας, παρόλα αυτά γυρίζουμε με ηρεμία και κοιτάμε την επόμενη μέρα της Εθνικής. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε τώρα. Αποτύχαμε σε κάποιες επιλογές που κάναμε στο παιχνίδι με την Βραζιλία και αυτό μας κόστισε στο υπόλοιπο τουρνουά. Στις επιλογές των 12 παιδιών δεν κάναμε κάποιο λάθος, το ρόστερ με το οποίο πήγαμε, ήταν το πιο σωστό που θα μπορούσαμε να έχουμε», είχε αρχικά στο αεροδρόμιο ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Για τον χειρισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, είπε: «Κάναμε μία προσπάθεια, στήσαμε μία ομάδα γύρω από τον Γιάννη. Δεν πετύχαμε όμως να βοηθήσουμε τον Γιάννη όσο θα έπρεπε, γι αυτό μπλοκαρίστηκε. Το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα γιατί έχει ταλέντο, διάθεση και είναι όλοι οι παίκτες είναι πιστοί στρατιώτες. Ο τραυματισμός του Σλούκα και ένας μικροτραυματισμός του Θανάση Αντετοκούνμπο μας αποσυντόνισαν, αλλά αυτό δεν αποτελεί φυσικά δικαιολογία».

Όσον αφορά το δικό του μέλλον, τα άφησε όλα ανοιχτά: «Έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος του χρόνου, όχι όμως το μικρό που θέλουν κάποιοι να παρουσιάσουν. Δεν πατάω πάντως πάνω σε αυτό. Θα γίνει μία συνάντηση με την Ομοσπονδία και θα αποφασιστεί ποιο είναι το κοινό καλό για την Εθνική Ομάδα».

Παράλληλα, σχολίασε τις δομικές αλλαγές που προσπαθεί να κάνει στην Εθνική: «Από τη χρονιά που ανέλαβε ο Φώτης Κατσικάρης προσπαθήσαμε να κάνουμε πολλές αλλαγές δομικές, αλλά θέλουμε πολλή δουλειά ακόμα».

Τέλος, για το τουρνουά στην Κίνα εξήγησε: «Το πρόγραμμα πήγε καλά, το μόνο που μας χάλασε ήταν ότι το τουρνουά της Κίνας που ήταν νοκ άουτ και χάσαμε δύο φιλικά με πιο δυνατές ομάδες. Το Παγκόσμιο μας αφήνει πάντως ενωμένους, φύγαμε ήρεμοι και γυρίζουμε ήρεμοι. Υπάρχουν κάποιες καλές βάσεις για να συνεχίσουμε να χτίζουμε».

Σχετικά άρθρα