Ο Κώστας Σλούκας (μετά τον Παπαπέτρου) δήλωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Συγκεκριμένα είπε: «Κατέβηκα για να αγωνιστώ. Δεν ξέρω από πού ξεκίνησε η φιλολογία πως εγώ κατέβηκα για να μην παίξω. Γενικότερα όπως έχετε καταλάβει το επικοινωνιακό κομμάτι δεν το έχω. Ούτε έχω επαφές με δημοσιογράφους, ούτε διαρρέω πράγματα. Είμαι ωμός, δεν το παίζω το παιχνίδι. Είπα στη συνέντευξη Τύπου τι με είχε προβληματίσει.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πίστευαν πως δεν θα κατέβω. Δεν είχα πρόβλημα δύο μηνών, που ακούστηκε, αυτό δεν ισχύει. Παίζαμε ανά μία μέρα τους τελικούς, ήταν πρόβλημα και λόγω της ηλικίας και λόγω της καταπόνησης. Οι χρονιές φέτος είναι 80 αγώνων. Βάλτε και την προετοιμασία. Δεν είχαμε την προστασία του ΝΒΑ, εκεί ξεκουράζονται και έξι μήνες. Μία θέση, όπως του γκαρντ, έχει πολύ μεγάλη καταπόνηση. Κάνεις περισσότερα χιλιόμετρα με καταπόνηση και κόντρα.

Έβγαλα μια κύστη πίσω από το γόνατό μου παίζοντας μέρα παρά μέρα. Θεώρησα πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Μίλησα με τον Σπανούλη και του είπα πως θέλω να αγωνιστώ και να έρθω στην Εθνική Ομάδα. Βασικό πρόσωπο για εμένα είναι ο Βασίλης, έχω πολύ καλές σχέσεις μαζί του και τον θεωρώ πολύ καλό προπονητή. Οπότε, κατεβαίνω στην Εθνική. Κάνω την μαγνητική μου, λέω θα περάσει. Αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια με προβλήματα.

Εμπιστεύομαι πάρα πολύ και τη γνώμη του Παναθηναϊκού και έναν γιατρό, τον κ. Διονύση Χίσσα, που γνωρίζει τι συμβαίνει στο γόνατο μου. Τυγχάνει να είναι και ο χειρουργός του Σπανούλη. Μου είπε πως έχω θέμα και αν συνεχίζω να αγωνίζομαι είναι πιθανό να μπω αργότερα σε σοβαρό χειρουργείο. Με θορύβησε αυτό, έβαλα κάτω τα δεδομένα, μίλησα με τον Βασίλη και μου είπε αν θέλω να ξεκουραστώ τελείως, αν περάσουμε να βοηθήσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Του είπα πως θέλω πάρα πολύ, στεναχωρήθηκα που δεν ήμουν στη χθεσινή παρέα. Χαίρομαι για τα παιδιά, έχω στείλει σε όλους μηνύματα. Αλλά, έπρεπε να καθίσω έξω, γιατί έχω ακόμα 2-3 χρόνια μπάσκετ μπροστά μου. Το να κάνεις ένα χειρουργείο χόνδρου είναι κάτι πολύ δύσκολο

Ο Παναθηναϊκός είπε έξι εβδομάδες εκτός τελείως και βλέπουμε, είναι απαγορευτικό. Και ηθικά μέσα μου δεν είμαι εντάξει. Δεν είναι σωστό. Εγώ τώρα ξεκουράζομαι, έκανα και 2-3 μπάνια παραπάνω και τα παιδιά ιδρώνουν πρωί μεσημέρι βράδυ για να πετύχουν κάτι με την Εθνική ομάδα.

Έπεσε στο τραπέζι με τον Βασίλη (σ.σ Σπανούλη) να το συζητήσουμε αλλά δεν θα το έκανα ποτέ. Είναι κάτι που δεν έχω ζήσει ποτέ οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ήταν όνειρο για μένα να αγωνιστώ. Είδαμε τον Αντετοκούνμπο που έχει κατακτήσει τα πάντα, είναι Νο1 παίκτης στον κόσμο. Δεν θα μπορέσω να το ζήσω και είναι στενόχωρο για μένα.

Τα τελευταία έξι χρόνια αγωνίζομαι με τραυματισμό και στην Κίνα πήγα με πρησμένο πόδι. Δεν σημαίνει απόσυρση και θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαι στις επιλογές. Έχουμε μεγαλώσει μαζί με αυτά τα παιδιά, είμαστε παρέα και με πονάει.

Θέλω πραγματικά να πετύχει η Εθνική ομάδα, είναι πολλά τα χρόνια χωρίς μία διάκριση. Ευθύνομαι και εγώ φυσικά γιατί πιθανότατα δεν ήμουν αυτός που έπρεπε τα καλοκαίρια. Θέλω να πεύχει η Εθνική για τα παιδιά τα ίδια και τον κόσμο».

Σχετικά άρθρα