Περήφανος για τον οργανισμό Παναθηναϊκό δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου του Final Four της EuroLeague ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος τόνισε πως ο Παναθηναϊκό του 2009 ήταν είναι καλύτερη ομάδα στην ιστορία της Euroleague.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου:

Για την εμπειρία του στα Final-4: «Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για τους συμπαίκτες μου και τον οργανισμό. Ο Παναθηναϊκός ανήκει στο υψηλότερο επίπεδο. Τα 12 χρόνια ήταν πολλά Δεν υπάρχει γνώση, όλοι είναι πεινασμένοι. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί».

Για το αν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει πετύχει στα Final-4: «Είμαι πολύ τυχερός. Σε μια καριέρα 12-13 χρόνων έχω παίξει σε μεγάλες ομάδες, όπως και ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε. Οι ομάδες προχωρούν, δεν στέκονται σε πρόσωπα. Ο ημιτελικός είναι σαν να είναι η 1η μου φορά. Προσπαθώ να ετοιμάσω τον εαυτό και το κορμί μου. Είναι 40′ αγώνας, όλα μπορούν να γίνουν, χρειάζεσαι και την τύχη. Παλεύεις για το καλύτερο δυνατό, που είναι να βρεθείς στον τελικό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς».

Για την Φενερμπαχτσέ και το τι θα χρειαστεί στον ημιτελικό: «Σέβομαι πολύ τη Φενέρ, έχει σπουδαία ομάδα, εξαιρετικό προπονητή και μεγάλους παίκτες. Πάντα πάνε καλά προετοιμασμένοι στα ματς. Σε αυτά τα ματς υπάρχει η τακτική, αλλά κυρίως υπάρχει το πόσο θέλεις την νίκη, πώς θα αγωνιστείς, πώς θα διαχειριστείς τα φάουλ. Φυσικά, υπάρχουν και οι προσωπικότητες των παικτών. Πάντα λέω πως και η τύχη είναι μέρος του παιχνιδιού. Ελπίζω πως θα την έχουμε μαζί μας».

Για το εάν η αυτοπεποίθηση του Αταμάν πέρασε στα αποδυτήρια και επηρέασε την ομάδα: «Ο κόουτς Αταμάν γενικά είναι αισιόδοξος άνθρωπος. Είναι σίγουρος για τη δουλειά του, γνωρίζει τι μπορεί να κάνει. Έχει καταφέρει πολύ μεγάλα πράγματα. Τις πρώτες μέρες που μιλήσαμε μαζί είχαμε πει πως πραγματικά πιστεύουμε ότι μπορούν να βρεθούν εδώ. Το μεταφέρει και στα αποδυτήρια. Βλέπουν όλοι πως ο ηγέτης της ομάδας νιώθει αυτοπεποίθηση και αυτό τους τραβάει όλους».

Για τα Final-4 του 2009 και του 2016:
«Είπα στον κόουτς Σάρας πως το ‘09 ήταν ένα από τα είδωλά μου. Ήταν κάτι σπουδαίο για εμένα. Εκείνη η ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν η καλύτερη στην ιστορία της Euroleague. Το ’16 ηττηθήκαμε με τη Φενέρ μετά το tip του Χριάπα. Ακόμα το θυμάμαι. Τώρα είμαι περήφανος που είμαστε εδώ, θα προσπαθήσουμε σκληρά να πάμε στον τελικό».

Για το γεγονός ότι εκπροσωπεί μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα: «Είναι σπουδαίο για την Ελλάδα ότι βρίσκονται και οι δύο ομάδες εδώ. Πέρυσι πήρα μια δύσκολη απόφαση για πολλούς λόγους. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα. Μια λέξη με αντιπροσωπεύει: το κίνητρο. Όταν δεν έχω κίνητρο θα σταματήσω. Με όλο τον σεβασμό, ο Παναθηναϊκός άξιζε να είναι εδώ. Τα 12 χρόνια ήταν πολλά. Πρέπει να απολαύσουμε αυτή τη στιγμή και να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα στον ημιτελικό».

Σχετικά άρθρα