Ο Κώστας Σλούκας (9π, με 2/2 τρίποντα, 4 ασίστ) μετά τη νίκη της Εθνικής μας επί της Ιταλίας με 76-66 για την πρεμιέρα του EuroBasket 2025 μίλησε στην κάμερα του SPORT24.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Ιδανική πρεμιέρα;
Σίγουρα ιδανική πρεμιέρα γιατί τα πρώτα παιχνίδια κρύβουν παγίδες και υπάρχει έξτρα πίεση. Η Ιταλία είναι φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου. Νομίζω δείξαμε τα δόντια μας με εξαιρετική άμυνα για 40 λεπτά και αν διορθώσουμε κάποια νεκρά διαστήματα κυρίως κάποιες κακές επιλογές στο πρώτο ημίχρονο, θα είμαστε ακόμα καλύτεροι.
Είναι η Ιταλία η δυσκολότερη ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε στον όμιλο;
Νομίζω όλες οι ομάδες είναι δύσκολες, και η Ιταλία είναι από τις δυσκολότερες γιατί έχει κορμιά και ταλέντο. Τον καλύτερο τους παίκτη τον κρατήσαμε πολύ χαμηλά και αυτό είναι το μυστικό της δουλειάς που κάναμε. Προχωράμε, ξεκούραση τώρα και πάμε μεθαύριο για το 2-0.
Τι πρέπει να γίνει για να διορθωθούν αυτά τα νεκρά διαστήματα;
Να τα δούμε στο VIDEO σήμερα. Ελπίζω βασικά όχι σήμερα, αλλά αύριο, γιατί ο Βασίλης είναι και τρελός (γέλια). Μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι οφείλουμε να βάζουμε λιθαράκι προς την βελτίωση.
Σε εξέπληξε η νίκη της Γεωργίας επί της Ισπανίας;
Όχι, θεωρώ ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι με ποιον θα παίξεις στον επόμενο γύρο. Κοιτάς το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όποιος θέλει ας έρθει.
Είναι το τελευταίο σου τουρνουά με την Εθνική Ομάδα και είμαστε τρία χρόνια μετά την τελευταία σου συμμετοχή. Τι σε ιντριγκάρει στην Εθνική Ομάδα φέτος;
Με ιντριγκάρει να εκπροσωπώ την πατρίδα μου και όλους τους Έλληνες. Είδα ένα γεμάτο γήπεδο εδώ στην Κύπρο και πραγματικά μας έδωσε έξτρα boost. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος με τους συμπαίκτες μου να παλεύουμε για την πατρίδα. Είμαστε εδώ, χάσαμε όλο το καλοκαίρι μας γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι όμορφο, αλλά με χαμηλά το κεφάλι.
🇬🇷📹 O Kώστας Σλούκας μίλησε στην κάμερα του SPORT24 μετά την νίκη της Ελλάδας στην πρεμιέρα του EuroBasket 2025 pic.twitter.com/9yWEdRIc3e
— SPORT24 (@sport24) August 28, 2025



