Δεν είχε τη διάρκεια του Ουίλκινς, ωστόσο το όνομα του Σον Κεμπ είναι ίσως το πιο γνωστό της λίστας των ΝΒΑers που αγωνίστηκαν στην Ευρώπη (ή τουλάχιστον το ίδιο γνωστό με αυτό του «Human Highlight Film»).

Ο «Reign Man», όπως είναι το παρατσούκλι του πρώην άσου των Σόνικς υπήρξε για ελάχιστο χρονικό διάστημα παίκτης της ιταλικής Μοντεγκρανάρο (2008) και αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο «βαρύ» όνομα που μετακόμισε στην Ευρώπη μέσα στη νέα χιλιετία (σ.σ. αν κι είχε να παίξει μπάσκετ 5 ολόκληρα χρόνια!).

Έχοντας στο βιογραφικό του 6 All Star Games, μια συμμετοχή σε τελικούς (1996) και τρεις παρουσίες στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα (1994, 1995, 1996), ο Σον Κεμπ, ο οποίος χθες έγινε 48 ετών (26/11/1969) έμεινε στην ιστορία όχι μόνο για τα εντυπωσιακά του καρφώματα, αλλά και για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του.

Ναρκωτικά, σεξουαλικά παραστρατήματα και προβλήματα παχυσαρκίας συνθέτουν ένα σκηνικό που αμαυρώνουν την εικόνα του άλλοτε σταρ του ΝΒΑ, που σημειωτέον είχε την πιο περίοπτη θέση στο top-10 των καλύτερων φάσεων του NBA στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Αγωνίστηκε σε 1051 παιχνίδια, ολοκληρώνοντας την καριέρα του με μέσο όρο 14.6 πόντους και 8.6 ριμπάουντ.

Σχετικά άρθρα