Μετά τη δήλωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ότι «Οι αξίες και αρχές μου έρχονται από τη νιγηριανή πλευρά, όλοι ξέρουν ότι είμαι Αφρικανός, Νιγηριανός», ξέσπασαν πολλές αντιδράσεις, πολλές εκ των οποίων μάλιστα αρνητικές για τα λόγια του Greek Freak.
Ο Κώστας Σορώτος τοποθετήθηκε δημόσια, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι τελείως παράλογο να κατηγορεί κανείς τον σούπερσταρ των Μπακς επειδή είναι Νιγηριανός και πως δεν βλέπει να υπάρχει η ίδια ευαισθησία σε έναν ακραιφνή Έλληνα που «πούλησε την Εθνική ομάδα».
Αναλυτικά όσα ανέφερε ο πολύπειρος προπονητής:
«Διαβάζω τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει μετά τις δηλώσεις του Γιάννη για το ότι είναι Νιγηριανός. Πολλές φορές τον τελευταίο καιρό έχω μιλήσει κατά του Γιάννη για την στάση του απέναντι στην Εθνική ομάδα φέτος. Αυτό είναι ένα καθαρά μπασκετικό θέμα και τίποτα άλλο. Το να τον κατηγορείς γιατί είπε ότι είναι Νιγηριανός νομίζω ότι είναι τελείως παράλογο.
Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Ελλάδα από γονείς μετανάστες Νιγηριανούς. Προφανώς και είναι Νιγηριανός, ένας Νιγηριανός που μεγάλωσε στην Ελλάδα, πήγε σε Ελληνικό σχολείο, πήρε Ελληνικό διαβατήριο και Ελληνική ταυτότητα και ταυτόχρονα στην ίδια συνέντευξη δήλωσε ότι αγαπάει την Ελλάδα, αισθάνεται και Έλληνας, πράγματα που τα έχει πει πολλές φορές είπε πολλά τα οποία κρύφτηκαν πίσω από τον πιασάρικο τίτλο των σάιτ που επιζητούν τα κλικ.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι απαίτηση έχετε κάποιοι από έναν άνθρωπο να απαρνηθεί τις ρίζες του, τους προγόνους του. Χιλιάδες Έλληνες της Αμερικής, της Αυστραλίας, της Γερμανίας έχουν την υπηκοότητα της χώρας που γεννήθηκαν και ζούνε, τι σημαίνει ότι δεν πρέπει να αισθάνονται και να είναι Έλληνες;
Τέλος είναι φοβερό το επιμύθιο που βάζετε πολλοί: “όταν τα λέγαμε μας λέγανε φασίστες και ρατσιστές”. Ναι σας λέγαμε και εξακολουθούμε να σας λέμε…… Αυτά. Το μπασκετικό κομμάτι και το πως κινείται εκεί τον τελευταίο καιρό είναι ξεχωριστό θέμα.
Υ.Γ. Δεν βλέπω την ίδια ευαισθησία σε έναν ακραιφνή Έλληνα που πούλησε την Εθνική ομάδα…….Εκεί κότες που έχει πει και μια ψυχή».