Άσχημα ξεκίνησε το καλοκαίρι για τις μικρές Εθνικές μπάσκετ, καθώς μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια της Εθνικής Νέων Γυναικών να ανέβει στην Α’ Κατηγορία και η Εθνική Νέων Ανδρών έμεινε εκτός οχτάδας στο Ευρωμπάσκετ του Μαυροβουνίου.

Ο Κώστας Σορώτος σχολίασε: «Το ελληνικό μπάσκετ μεγαλούργησε όταν είχαν τη δυνατότητα και το κίνητρο όλα τα σωματεία, από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο, να δουλέψουν στην παραγωγική διαδικασία. Μέσα από αυτή γίνονταν καλύτερες ομάδες και οι παίκτες καλύτεροι παίκτες και όταν ήταν πια ώριμοι αγωνιστικά, έκαναν το επόμενο βήμα έτοιμοι από κάθε άποψη και, κυρίως, ψημένοι αγωνιστικά.

Όταν η παραγωγική διαδικασία περιορίστηκε σε ελάχιστα σωματεία με μεγάλο όνομα που εκμεταλλεύτηκαν τη ματαιοδοξία κάποιων γονιών, άρχισε η κατρακύλα και αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν. Επίσης πρέπει να μπει ένα τέλος στις περίφημες ακαδημίες και στον τρόπο που δουλεύουν. Δεν ενδιαφέρει κανέναν αν έχουν 200, 300 ή 1.000 παιδιά. Αυτό ενδιαφέρει το ταμείο τους μόνο. Αυτό που ενδιαφέρει το μπάσκετ είναι το πόσους παίκτες βγάζουν».

Τι προτείνει ο Σορώτος; «Είναι απαραίτητο να εκπονηθεί ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο από έναν ομοσπονδιακό αρχιπροπονητή, αποκλειστικής απασχόλησης, με γνώση και άποψη για το αντικείμενο».

Σχετικά άρθρα