Ο Βασίλης Σπανούλης απέδωσε τα εύσημα στους αδερφούς Αγγελόπουλους, προέδρους του Ολυμπιακού, τονίζοντας πως αυτοί ήταν στην πραγματικότητα που άλλαξαν την ιστορία της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο «Kill Bill» στη συνέντευξη Τύπου μετά την απόσυρση της φανέλας του:

«Για μένα είναι ένα διήμερο που ολοκληρώθηκε με φανταστικό τρόπο. Ένα διήμερο που δεν συνηθίζεται στα ευρωπαϊκά δεδομένα και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε παγκόσμιο επίπεδο. Ειδικά η σημερινή ημέρα θα μου μείνει ανεξίτηλη σε όλη τη ζωή μου, γιατί είναι η επιβράβευση για όλα αυτά που κάναμε στον Ολυμπιακό. Αυτά έγιναν χάρη στους προέδρους, τομ κ. Γιώργο και τον κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο. Θέλω να τους ευχαριστήσω για άλλη μία φορά δημόσια για όσα έκαναν για εμένα αυτά τα 11 χρόνια με επιστέγασμα το σημερινό. Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Είναι συγκινητικό αυτό που έγινε για εμένα.

Ο Ολυμπιακός μας χάρισε σχέσεις ζωής. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό. Αν δεν χτίσεις ανθρώπινες σχέσεις, δεν μπορείς να έχεις αγωνιστικές επιτυχίες κατά την άποψή μου. Μέσα από δυσκολίες, μέσα από επιτυχίες, χτίσαμε μια ομάδα με γερές βάσεις. Μια ομάδα δεν χτίζεται αν δεν έχει γερή και ικανή διοίκηση. Σε αυτό ευθύνονται και ο κ. Γιώργος και ο κ. Παναγιώτης, που είναι οι άνθρωποι οι οποίοι αναγέννησαν τον Ολυμπιακό και τον έχουν φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί αν δεν με είχαν εμπιστευθεί, αν δεν είχε εμπιστευθεί το ένστικό τους, το ταλέντο μου και τον χαρακτήρα μου.

Πολλοί λένε ότι ο Σπανούλης άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού. Δεν την άλλαξα εγώ. Πρώτα την άλλαξαν οι πρόεδροι της ομάδας, γιατί αυτοί με πήραν και έδωσαν την ευκαιρία να δείξω το ταλέντο μου και την ηγετικότητά μου. Είχα συμπαραστάτες τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου, τον γυμναστή, τον Ανδρέα Γκατζούλη, με τον οποίο με συνδέει και οικογενειακή σχέσημ τον ξέρω από 14 ετών, τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την ομάδα και δούλεψαν απίστευτα τις τελευταίες ημέρες για αυτό που είδαμε χθες και σήμερα, φυσιοθεραπευτές, φροντιστές, γιατρούς, τον κόσμο, γαιτί ο Ολυμπιακός χωρίς τον κόσμο δεν υπάρχει. Ολυμπιακός και κόσμος πάει μαζί. Η σχέση μου με τον κόσμο χτίστηκε, δεν σημιουργήθηκε από την πρώτη στιγμή. Παλέψαμε και οι δύο πλευρές και καταφέραμε να χτίσουμε κάτι δυνατό. Αυτό μου μένει στο τέλος.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους ήρθαν για να με τιμήσουν, να μου δείξουν το σεβασμό τους και την εκτίμησή τους για όλη την προσπάθεια, όλο τον ιδρώτα και όλα αυτά που καταφέραμε αυτά τα 11 χρόνια. Να ευχαριστήσω και αυτούς που δεν ήρθαν γιατί είχαν τους δικούς τους προσωπικούς λόγους. Έχω επικοινωνήσει με όλους και καταλαβαίνω απόλυτα.
Θέλω να πω ότι είτε στις καλές, είτε στις δύσκολες στιγμές, έδωσα και την ψυχή μου για την ομάδα.

Πόνεσα, ίδρωσα, έδωσα τα πάντα, δεν πούλησα ποτέ οπαδιλίκι, αλλά προσπάθησα με τον χαρακτήρα και το παιχνίδι μου να ηγηθώ μιας ομάδας, με τη συμπαράσταση των συμπαικτών και των προπονητών μου, για να πετύχουμε αυτά που πετύχαμε. Δεν έχει σημασία το πόσους τίτλους πήραμε, αλλά ότι χτίσαμε μία κουλτούρα, η οποία θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό όλων. Χτίσαμε μια ομάδα με γερές βάσεις, που συνεχίζει να πρωταγωνιστεί. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Το να αποσύρει ένας οργανισμός τη φανέλα σου, δεν μοιάζει με ένα αγώνα, περικλείει έντεκα ολόκληρα χρόνια. Πέρασαν τόσα πολλά από το μυαλό μου αυτές τις ημέρες. Νιώθω απέραντο σεβασμό για τον Ολυμπιακό. Είναι μεγάλη τιμή και ευλογία και έγινε αυτό το πράγμα με τη δική μου φανέλα.

Αυτοί που ήταν να έρθουν ήταν εδώ. Οι συγγενείς μου, η οικογένειά μου. Υπήρχαν κι άλλοι που δεν ήρθαν, τους είδαμε στο VIDEO. Οι πρόεδροι ήταν εδώ, οι συμπαίκτες μου ήταν εδώ. Αυτοί που ήθελα ήταν εδώ. Από την οικογένειά μου πιστεύω πιο πολύ η πρώτη μου κόρη ανυπομονούσε πιο πολύ για το πότε θα έρθουμε στο ΣΕΦ».

Σχετικά άρθρα