Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από την αγωνιστική δράση στο SPORT24.

Μεταξύ άλλων, ο ζωντανός θρύλος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στον Ίβκοβιτς και τον Ομπράντοβιτς, αλλά και για το πώς βλέπει το νέο Ολυμπιακό.

«Πιστεύω ότι έκανα το σωστό και για μένα και για τον Ολυμπιακό. Την παρακολουθώ την ομάδα, έχω δει πολλά ματς, είμαι χαρούμενος για τα παιδιά, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για το Κύπελλο που πήραν, επικοινώνησα με τους περισσότερους και πραγματικά είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα γιατί αυτή η ομάδα είναι η κληρονομιά η δική μου.

Μόχθησα πολύ, πόνεσα, στενοχωρήθηκα, χάρηκα, πανηγύρισα, δεν κοιμήθηκα για να δημιουργηθεί αυτή η ομάδα. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει μία πολύ βαριά φανέλα, εξαιτίας κάποιων ανθρώπων εκεί μέσα».

– Και εξαιτίας μίας απόφασης πριν από 12 χρόνια βέβαια.

«Εξαιτίας μου, εξαιτίας των προέδρων, εξαιτίας των συμπαικτών μου, εξαιτίας διάφορων ανθρώπων στον οργανισμό, φτιάξαμε μία βαριά φανέλα. Βλέπουμε παίκτες να φεύγουν, αλλά έχει μείνει η φανέλα. Όσοι έρχονται, σέβονται την ομάδα. Έχουν μείνει τρία-τέσσερα παιδιά, αλλά ο σεβασμός είναι εκεί.

Κερδήθηκε μέσα από το πέρασμα του χρόνου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για εμένα από το να βλέπω αυτά τα παιδιά να συνεχίζουν το έργο μου. Αυτό λέω και στη γυναίκα μου και της το λέω συνέχεια, ότι αισθάνομαι τεράστια χαρά που βλέπω φέτος αυτά τα παιδιά να παίζουν καλά και να κερδίζουν».

– Προπονητικά, ποιο στοιχείο θα έπαιρνες από τον Ομπράντοβιτς και ποιο από τον Ίβκοβιτς;

«Από τον κύριο Ομπράντοβιτς θα έπαιρνα την προπονητική του ιδιοφυία, είναι genius στη διάρκεια του αγώνα. Δεν κολλάει ποτέ, είναι τόσο ανοιχτόμυαλος και τόσο διορατικός που βρίσκεται πάντα μία-δύο φάσεις μπροστά από εσένα. Και είναι και πολύ ευέλικτος, ελίσσεται, ό,τι πρόβλημα και να του βάλεις, θα βρει την άκρη και θα σου βάλει κι εσένα δύσκολα.

Από τον Ντούντα θα έπαιρνα την πειθαρχία του και το στήσιμο της ομάδας. Ήταν καταπληκτικός σε αυτό, έβλεπε πιο νεαρά παιδιά, ήταν φοβερός στο κομμάτι της πειθαρχίας, στο πως να βελτιώνει τους μικρούς παίκτες, στο πως να δίνει ελευθερία στους παίκτες του. Ήταν ασύλληπτος».

Σχετικά άρθρα