Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τον πρώτο τελικό στον οποίο θα παλέψει από τη θέση του προπονητή, μετά την πρόκριση του Περιστερίου επί της ΑΕΚ.

Αναλυτικά, όσα είπε ο τεχνικός της ομάδας των δυτικών προαστίων:

«Περίμενα να δω τι θα πει ο Δημήτρης (σ.σ. Μωραΐτης) για τον αγώνα, για να του την… πω μετά, αλλά έχει καλή κρίση (γέλια). Παίξαμε εξαιρετική άμυνα για 20 λεπτά. Ήμασταν καταπληκτικοί σε αυτό το κομμάτι στο δεύτερο ημίχρονο. Ήμασταν πολύ πιστοί στο πλάνο εκτός από κάποια ελεύθερα τρίποντα που δώσαμε στον Μάιλς. Τα παιδιά έδειξαν τρομερό χαρακτήρα. Το να είσαι πίσω σε έναν τελικό, χωρίς να έχουμε τριβή από τέτοια παιχνίδια και να αντιδράς, μόνο χαρούμενο μπορεί να με κάνει. Είμαστε καινούρια ομάδα, με δέκα καινούριους παίκτες που δεν έχουν τέτοια τριβή, αλλά είμαι τυχερός που έχω καλούς παίκτες και χαρακτήρες.

Είναι ιστορική στιγμή για τον Δήμο Περιστερίου το να είμαστε στον τελικό. Είναι κάτι φανταστικό, πολύ τιμητικό και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους. Θέλω να συγχαρώ και την ΑΕΚ που είναι πολύ καλή ομάδα, ένα πολύ καλό πρόγραμμα και ο Ηλίας Καντζούρης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Είχαμε χάσει δύο φορές από την ΑΕΚ και ήταν θέμα χαρακτήρα να κερδίσουμε. Θέλει υπομονή για να χτιστεί μια ομάδα, ώστε στο τέλος να πάρεις αυτό που αξίζεις».

Για το πώς εισπράττει ως προπονητής όσα βιώνει: «Μπορεί να το ζω πρώτη φορά ως προπονητής, αλλά ως παίκτης τα έχω ζήσει εκατομμύρια φορές. Δεν μου φαίνεται τίποτα περίεργο, τις φάσεις τις βλέπω πολύ πιο πριν γίνουν, με όλη την ταπεινότητα που με διακρίνει. Και στα δύο ματς με την ΑΕΚ είχαμε προβάδισμα, αλλά χάσαμε. Είμαστε δύο ομάδες με αρκετά κοντινό στυλ. Είναι δύσκολο να αλλάζει χέρια ο ρυθμός και η ροή ενός αγώνα. Είμαι ευτυχισμένος γιατί για τα παιδιά αυτό ήταν πολύ δύσκολο. Πρέπει να φας πολλές σφαλιάρες για να βγάλεις τις αρετές σου στην επιφάνεια. Στη ζωή σου παίρνεις πάντα αυτό που αξίζεις και εμείς δουλεύουμε πολύ σκληρά καθημερινά. Είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος που παίζεις, η φιλοσοφία και η νοοτροπία, όταν όλα αυτά γίνονται σωστά θα έρθουν και οι νίκες».

Για το πώς θα προετοιμάσει την ομάδα του για τον τελικό: «Έχω πολλές εμπειρίες με κορυφαίους προπονητές. Άλλοι μας πήγαιναν βόλτα, άλλοι μας πήγαιναν στο γήπεδο. Θα κάνω κάτι ανάμεσα. Η ομάδα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη, είμαστε σε έναν τελικό και πρέπει να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες μάς αναλογούν».