Το Περιστέρι απολαμβάνει βρίσκεται στο Βελιγράδι για το Final-4 του Basketball Champions League και ο Βασίλης Σπανούλης στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον ημιτελικό με την Τενερίφη υποστήριξε πως οι παίκτες του… πεινάνε για τον τίτλο και δεν υπάρχει πίεση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της ομάδας των δυτικών προαστίων:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε εδώ, σε αυτό το Final Four. Πολλοί άνθρωποι δεν περίμεναν ότι θα βρεθούμε εδώ, αλλά εγώ το περίμενα. Ήταν το όνειρο μας, ο στόχος μας. Να βρεθούμε μια μέρα σε ένα Final Four με το Περιστέρι και συνέβη φέτος. Αξίζαμε να είμαστε εδώ όπως όλες οι ομάδες. Ήταν μια μεγάλη σεζόν. Και οι 4 ομάδες άξιζαν να είναι εδώ. Λέω στους παίκτες μου να είναι ο εαυτός τους και να παίζουν όπως παίζουν όλη τη χρονιά».

Για το DNA της ομάδας του Περιστερίου να μην τα παρατά ποτέ: «Αυτό δεν έρχεται από τη μία μέρα στην άλλη. Έρχεται με δουλειά από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Οι σωστοί παίκτες και σωστοί χαρακτήρες ακολουθούν την νοοτροπία αυτή. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε τους σωστούς παίκτες που θα ακολουθήσουν αυτή την νοοτροπία. Έχουμε… πεινασμένους παίκτες που θέλουν να κάνουν κάτι ξεχωριστό στην καριέρα τους. Έχουν την ευκαιρία φέτος να το κάνουν. Τίποτα δεν έρχεται εύκολα. Όλες οι δυσκολίες φτιάχνουν τον χαρακτήρα και το μομέντουμ».

Για το πώς προετοιμάζει την ομάδα για ένα Final Four: «Τα δύσκολα είναι πίσω. Τώρα είναι πιο εύκολο. Το απολαμβάνω. Για το Περιστέρι ήταν δύσκολο να πάει στο TOP 16, στα play offs, στο Final Four. Αλλά τώρα δεν έχουμε πίεση, πάμε απλά να παίξουμε μπάσκετ».

Για το ματς με την Τενερίφη: «Σεβόμαστε την ομάδα και τον προπονητή της. Είναι σπουδαία ομάδα με πολλά Final Four. Έχουν δείξει την winning mentality. Eμείς είμαστε νέοι σε Final Four. Όλες οι ομάδες όμως έχουν πιθανότητες, από 25%. Πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ μας. Είναι μια ομάδα η Τενερίφη που έχει σε όλα απαντήσεις. Δεν θέλουμε να κάνουμε τους έξυπνους, απλά να παίξουμε μπάσκετ»

Για τις παλιές μάχες που είχε στην πόλη σαν παίκτης: «Έχω όμορφες αναμνήσεις, αλλά κρατώ τις αναμνήσεις αυτές. Όμως τώρα δεν παίζω, οι παίκτες μου το κάνουν. Είναι οι πρωταγωνιστές. Εμείς τους δίνουμε οδηγίες. Αυτοί αποφασίζουν για το παιχνίδι».

Σχετικά άρθρα