Η καλή άμυνα και οι σωστές αποφάσεις στην επίθεση, κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, οδήγησαν τον Ολυμπιακό τη νίκη (75-66) εναντίον της Ζενίτ υποστήριξε ο Βασίλης Σπανούλης.

«Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς, καθώς προερχόμασταν από δύο σερί ήττες. Έπρεπε να αντιδράσουμε και αυτό κάναμε απόψε. Πήραμε τη νίκη σε μία δύσκολη έδρα, κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα. Πιστεύω ότι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς παίξαμε πολύ καλή άμυνα και πήραμε σωστές αποφάσεις στην επίθεση.

Σίγουρα, ήταν από τα καλύτερα φετινά μας παιχνίδια, αν και δεν έχουμε δώσει πολλά. Έχουμε δώσει μόλις επτά ματς, αλλά όταν νικάς μία τόσο καλή ομάδα, τότε πάντα είναι μία καλή νίκη» δήλωσε αρχηγός των «ερυθρόλευκων».

Από την πλευρά του, ο Χασάν Μάρτιν εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την αντίδραση που είχε ο Ολυμπιακός όταν η Ζενίτ κόντεψε να φέρει τούμπα το ματς:

«Η Ζενίτ είναι μία ομάδα που έχει καλούς σουτέρ και γι’ αυτό μας έκαναν κάποια σερί. Αυτό το κάνουν οι καλές ομάδες, αλλά ευτυχώς εμείς παλέψαμε και δεν τους επιτρέψαμε να φτάσουν στη νίκη. Δεν παράτησαν το ματς, αλλά είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου και τον τρόπο που φτάσαμε στη νίκη. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για μένα, δεν είμαι ικανοποιημένος. Έχω αρκετά να βελτιώσω επιθετικά και αμυντικά. Όμως, περισσότερο είμαι πιο χαρούμενος για τη νίκη» είπε ο Αμερικανός σέντερ.

Ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ δήλωσε ότι: «Δεν ξέρω αν ήμουν το κλειδί, η νίκη ήρθε από ομαδική δουλειά. Είχαμε να περιορίσουμε αρκετούς σουτέρ και τα καταφέραμε. Ξέραμε πως λειτουργεί η Ζενίτ ακριβώς είχαμε μελετήσει το παιχνίδι. Κάναμε πολύ καλή δουλειά και είχαμε καλή επικοινωνία. Ο ρόλος μου είναι να παίζω και στις δύο θέσεις της ρακέτας, αλλά αισθάνομαι πιο άνετα ως τεσσάρι».

Σχετικά άρθρα