Ο Βασίλης Σπανούλης υποβλήθηκε χθες σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Metropolitan ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά στους περονιαίους τένοντες και ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα επιστρέψει στα παρκέ μετά από έξι μήνες.

Ο κάπτεν της ομάδας του λιμανιού είχε παραχωρήσει πριν λίγο καιρό συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, μιλώντας σ’ έναν μεγάλο παίκτη του παρελθόντος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, τον Τζο Αρλάουκας.

Ο γκαρντ των ερυθρόλευκων μίλησε για την καριέρα του, για την δουλειά που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δουλέψουν τα νέα παιδιά που παίζουν μπάσκετ.

Ο Σπανούλης αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση του να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2010, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο αρχηγός των πειραιωτών έκανε λόγο για «απόφαση καρδιάς».

«Όταν πήγα στον Ολυμπιακό το 2010 μπορώ να πω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή και η σωστή ομάδα. Αυτό ήταν που σκέφτηκα. Ήταν μια απόφαση καρδιάς για μένα. Η καρδιά μου, μου είπε πήγαινε στον Ολυμπιακό.

Το σκέφτηκα πολύ πριν το αποφασίσω. Και είπα στον εαυτό μου: Είναι το πεπρωμένο σου. Είναι το κάρμα σου, πήγαινε στον Ολυμπιακό κι αυτό έκανα.

Έχω πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου ότι μπορώ να πετύχω. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε και πήρα την συγκεκριμένη απόφαση. Δεν λες απλά φεύγω και πάω σε άλλη ομάδα.

Πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου γιατί ξέρεις ότι η πίεση από τους οπαδούς του Ολυμπιακού θα είναι μεγάλη. Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα σε δει σαν τον παίκτη που θα οδηγήσει την ομάδα του στον τίτλο. Κι από την άλλη πλευρά υπήρχαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που θα άφηνα την ομάδα τους».

Ο Σπανούλης τόνισε πως είναι πάντα αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά για να πετύχει στην καριέρα του και αυτό ακριβώς έκανε ο ίδιος.

«Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα μπορέσεις να κατακτήσεις τον τίτλο της Ευρωλίγκας. Συνεχίζεις να δουλεύεις σκληρά και κυνηγάς τον στόχο σου.

Πολλά παιδιά που ξεκινούν το μπάσκετ περιμένουν αποτελέσματα από την μια μέρα στην άλλη. Δεν είναι έτσι όμως. Η μπάλα δεν πέφτει στο καλάθι από την μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται να δουλέψεις σκληρά και ίσως χρειαστεί να περιμένεις μήνες ή και ένα – δύο χρόνια για να δεις κάποια βελτίωση».

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

Σχετικά άρθρα