Ο Βασίλης Σπανούλης βρέθηκε παλαιότερα στο καμπ του Βαγγέλη Μάντζαρη και μίλησε στην κάμερα του “ΑΡΤ” για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και για το πώς αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα.

«Στον Ολυμπιακό πέρασα καλύτερα από ότι στον Παναθηναϊκό. Γιατί είναι μία ομάδα που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μου. Ξεκινήσαμε κάτι από την αρχή και ήταν κάτι πολύ δύσκολο, με πολύ μικρό μπάτζετ, με νέα παιδιά όπως ήταν τότε και ο Βαγγέλης στην ομάδα (σ.σ. Μάντζαρης), που ήταν πολύ μικρός τότε. Τα οποία πήραν την ευθύνη επάνω τους, άντεξαν στην πίεση, καταφέραμε και κάναμε πολύ σπουδαία πράγματα ενώ κάποιοι δεν μας υπολόγιζαν. Και πιστεύω ότι είναι όλο αυτό ήταν κάτι σαν παραμύθι σε μένα» είπε αρχικά ο ζωντανός θρύλος του Ολυμπιακού.

Για το τι στερήθηκε για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο: «Πολλές φορές μετά τα σχολεία οι φίλοι μου πήγαιναν βόλτες στην πλατεία, για καφέ για χυμό. Εγώ τους έλεγα ότι θα πάω στο γήπεδο, έπαιρνα το λεωφορείο ή το ποδήλατο και πήγαινα για προπόνηση. Όταν τελείωνα την προπόνηση τότε πήγαινα μαζί τους. Είχα πάντα προτεραιότητες στην ζωή μου και αν δεν τελείωνα την προπόνηση δεν θα ένιωθα καλά με τον εαυτό μου.

Η οικογένειά μου είναι αυτή που ανά πάσα ώρα και στιγμή είτε σε κακό είτε σε καλό, με κρατάει σε ισορροπία. Ούτε θα μου χαϊδέψει τα αυτιά, πάντα θα με κάνει μέσα μου να δείξω το δικό μου πρόβλημα και όχι να ψάξω ότι φταίει κάποιο άλλος. Από την φύση μας όλοι οι άνθρωποι πάντα προσπαθούμε να γλυτώσουμε την ευθύνη και να την χρεώσουμε κάπου αλλού. Η οικογένεια μου πάντα που μου έλεγε πάντα να κοιτάς τον εαυτό σου και όταν κάποιος είναι αδύναμος να τον κάνεις καλύτερο».

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μάντζαρης είπε: «Να προσθέσω κάτι. Αυτό που έκανε ο Μπίλι, δηλαδή να πάει από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό και στην ουσία από το μηδέν μας έκανε πρωταθλητές Ευρώπης, γιατί στην ουσία είχε απέναντί του κάτι πιτσιρίκια τότε, εμένα τον Παπανικολάου τον Σλούκα.

Ανεξάρτητα από το που έχουμε παίξει όλοι εμείς. Εγώ ήμουν 21 χρονών από το Περιστέρι, ο Σλούκας ήταν ακόμα με μάγουλα και ερχόταν από τον Άρη δανεικός, ο Παπανικολάου δεν έπαιζε. Γίναμε λοιπόν άντρες σε έναν χρόνο και πήραμε δύο πανευρωπαϊκά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που δεν ξέρω αν μπορεί να το κάνει άλλος στην Ευρώπη».

Σχετικά άρθρα