Η καταγγελία υπαλλήλου της ΕΟΚ κατά στελέχους της Ομοσπονδίας για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική παρενόχληση είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις και είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη τον περασμένο Μάρτιο.

Τότε είχαν βγει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την υπόθεση. Στη συνέχεια ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε στείλει τον φάκελο στην εισαγγελία Αθηνών και σήμερα ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας, Απόστολος Λύτρας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο STAR, αποκάλυψε τις τελευταίες εξελίξεις τονίζοντας ότι ο φάκελος της δικογραφίας έχει πλέον διαβιβαστεί από την εισαγγελία της Αθήνας σε αυτήν της Πάτρας.

Η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» αφιέρωσε σήμερα ένα μεγάλο μέρος της στην καταγγελία της υπαλλήλου της ΕΟΚ, μεταφέροντας δήλωση της καταγγέλλουσας που μεταξύ άλλων κάνει λόγο για mobbing:

«Χρειάστηκε μεγάλο ψυχικό σθένος για να αποφασίσω να προχωρήσω στην καταγγελία. Από το 2019, όταν έγινε γνωστή η καταγγελία μου και το τι έζησα από αυτόν τον άνθρωπο, στην εργασία μου, βιώνω μια συστηματική ψυχολογική επίθεση και περιθωριοποίηση, όχι μόνο από τους ιθύνοντες αλλά και από συναδέλφους μου που είναι προσκείμενοι στον συγκεκριμένο άνθρωπο και στην εξουσία που κατέχει, με αποτέλεσμά να βιώνω καθημερινά «mobbing».

Συνάδελφοί μου με χλευάζουν προκλητικά και έρχομαι αντιμέτωπη κάθε μέρα τόσο τον κατηγορούμενο όσο και με μέλη της διοίκησης που κώφευσαν στις καταγγελίες μου. Λόγω της θέσης μου, ψευδώς, δέχομαι πόλεμο ότι διαδίδω στοιχεία της Ομοσπονδίας χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο, προσπαθούν να διαβάλλουν ακόμα και στοιχεία της προσωπικότητάς μου, η καθημερινή μου εργασία έχει ελαχιστοποιηθεί και δεν συμμετέχω σε διοργανώσεις.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει απόλυτα βλαπτικές συνέπειες στην ψυχοσύνθεσή μου σε όλα τα επίπεδα. Είναι ασύλληπτο πως από κατήγορος βρίσκεσαι κατηγορούμενη. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη και ευελπιστώ με την εξέταση της υπόθεσης να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά»

Σχετικά άρθρα