Σπουδαία διάκριση για τον Γιώργο Πρίντεζη, καθώς ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού συμπεριλαμβάνεται στην κορυφαία ομάδα της δεκαετίας στην Euroleague.

Μάλιστα είναι ο δεύτερος Έλληνας που μπαίνει στη λίστα των κορυφαίων της διοργάνωσης, μετά τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά ως μέλη της κορυφαίας ομάδας της δεκαετίας και οι Κάιλ Χάινς, Λούκα Ντόντσιτς, Μίλος Τεόντοσιτς, Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Νάντο Ντε Κολό.

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε γι’ αυτή τη σημαντική του διάκριση:

«Αν κάποιος πριν χρόνια μου έλεγε ότι θα ήμουν στην ομάδα της δεκαετίας, θα του απαντούσα ότι είναι τρελός. Προσωπικά, δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου, το αποφεύγω και στις συνεντεύξεις, ακόμα και τώρα δεν θέλω να το κάνω.

Δεν λέω ότι δεν είμαι χαρούμενος, αλλά είμαι περισσότερο για τα πράγματα που πετύχαμε με την ομάδα μου τα τελευταία χρόνια. Δώσαμε χαρά στους φίλους μας, κερδίσαμε δύο πολύ σημαντικούς τίτλους, έχουμε πάει άλλες δύο φορές στο Final Four, αυτό είναι το πιο σημαντικό και αυτό θα έχω πάντα στην καρδιά μου.

Νιώθω χαρούμενος, δούλεψα πολύ για να βρεθώ εδώ. Όταν κερδίσαμε την Ευρωλίγκα, πιστέψτε ήμουν πολύ χαρούμενος, γιατί κάναμε και τον κόσμο χαρούμενο. Πολλοί ήταν χαρούμενοι, άλλοι έκλαψαν και αυτό είναι κάτι που μου δίνει δύναμη και ενέργεια.

Καθώς μεγαλώνεις, αρχίζεις να σκέφτεσαι λιγότερο και να είσαι πιο επικεντρωμένος στα πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο και προσωπικά είμαι περισσότερο όταν η ομάδα μου κερδίζει και απολαμβάνω περισσότερο το παιχνίδι. Προσπαθώ να δίνω το καλύτερο και να βοηθώ την ομάδα, αυτό μου αρέσει και αυτό προσπαθώ να κάνω.

Το 2012, κανείς δεν μας περίμενε, όλοι νόμιζαν ότι θα μας κερδίσουν εύκολα, το 2013 όλες οι ομάδες μάς ήξεραν, ότι είμαστε επικίνδυνοι, ότι έχουμε καλή χημεία. Ειδικά οι ομάδες με τις οποίες παίξαμε στο Final Four ήξεραν τί να περιμένουν. Εμείς παλέψαμε περισσότερο και ήμασταν πολύ καλοί σε άμυνα και επίθεση. Δεν ήταν πιο σημαντική κατάκτηση, γιατί όλες έχουν κάτι διαφορετικό, αλλά ήταν πολύ όμορφη.

Δεν ήμουν ποτέ παίκτης που έβλεπε τα στατιστικά και τον ένοιαζε πολύ να σκοράρει περισσότερο ή κάτι άλλο. Ή να διαβάσω κάτι που γράφεται για εμένα. Δεν λέω ότι δεν με ενδιέφερε ή δεν θέλω να παίζω καλά, πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι και να βάζω νέα πράγματα στο παιχνίδι μου, αλλά προσωπικά είμαι πιο χαρούμενος τα τελευταία χρόνια γιατί η ομάδα έχει πετύχει».

Σχετικά άρθρα