Εδώ και αρκετό καιρό είχε γίνει γνωστή η υποψηφιότητα της Κύπρου για την ανάληψη του Ευρωμπάσκετ 2025 και πλέον πληροφορίες του dunks.com.cy αναφέρουν ότι η βαρυσήμαντη ανάθεση είναι οριστική. Η παρουσία ενός μέρος του Ευρωμπάσκετ στην Κύπρο (θα συνδιοργανωθεί με άλλες χώρες) φαίνεται να έχει «κλειδώσει» και ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Dunks.com.cy το συγκεκριμένο event είναι και λίγο… δίκοπο μαχαίρι. Τα θετικά είναι πάρα πολλά, καθώς το βασικότερο όλων είναι ότι θα αυξηθεί κατακόρυφα το ενδιαφέρον του κόσμου προς την καλαθόσφαιρα, με τα οφέλη να είναι τεράστια, όμως παράλληλα δημιουργείται και μια σημαντική ευθύνη, καθώς η Εθνική Ομάδα θα πρέπει να καταφέρει να σταθεί αξιοπρεπώς για να μην γυρίσουν τα οφέλη μπούμερανγκ και επέλθει απογοήτευση.

Ξέρουμε πόσο χαοτική είναι η διαφορά δυναμικότητας της Κύπρου από τις αντίστοιχες ομάδες που συμμετέχουν σε τέτοιες διοργανώσεις, όμως η νέα γενιά έχει ταλέντο και υπάρχει μπροστά μας ένας ορίζοντας τριετίας, ώστε να υπάρξει η ανάλογη προετοιμασία και να καταφέρει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να παλέψει και να είναι ανταγωνιστικό στα εξαιρετικά απαιτητικά παιχνίδια που θα υπάρξουν.

Σχετικά άρθρα