Στην Ελλάδα και στο Ηράκλειο θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών το 2023, κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Μάλιστα όπως αναφέρει το υπουργείο Αθλητισμού με ανακοίνωσή του τη Δευτέρα (30/11), ο πρόεδρος της ΕΟΑΚ, Ιωσήφ Σταυρακάκης ευχαρίστησε για το ευτυχές γεγονός τον υφυπουργό Αθλητισμού για τη στήριξη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

«Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ενημερώθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ), Ιωσήφ Σταυρακάκη, ότι στην Ελλάδα και στο Ηράκλειο Κρήτης ανατέθηκε η διοργάνωση το 2023 του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών και Γυναικών με τη συμμετοχή 32 χωρών.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (Deaf International Basketball Federation) επέλεξε τελικά τη χώρα μας, την Κρήτη και το Ηράκλειο, αντί της Άγκυρας, έπειτα και από την επιθεώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που πραγματοποίησε στα κλειστά γυμναστήρια Δύο Αοράκια, Παναπιστημίου, Λίντο και Ηροδότου στις 23 Οκτωβρίου 2020.

Στην ενημέρωση του Υφυπουργού Αθλητισμού από τον πρόεδρο της ΕΟΑΚ, για το ευτυχές γεγονός της ανάληψης της Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο κ. Σταυρακάκης ευχαρίστησε τον κ. Αυγενάκη «από καρδιάς για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για μια εξαιρετική σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο διοργάνωση», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείου Αθλητισμού.

Σχετικά άρθρα