Ο κορωνοϊός πλήττει και πάλι για τα καλά στην Αττική που είναι και επίσημα «κόκκινη» από την Παρασκευή (29/1) εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων στις ηλικίες 24-35. Τα ίδια σημάδια είχαν δει οι ειδικοί 15 μέρες πριν γονατίσει η Θεσσαλονίκη. Έτσι λοιπόν ελήφθη η απόφαση για να μπουν τώρα μέτρα στην Αττική πριν να είναι αργά.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση μέσω ενός σκληρού lockdown ήταν μονόδρομος προκειμένου να αναχαιτιστεί η απειλητική επιστροφή του κορωνοϊού και να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του. Η σημερινή εικόνα με το 56% των μολύνσεων να καταγράφονται στην Αττική επιβεβαιώνει τις ανησυχίες των ειδικών, που βλέπουν την Αττική με σχεδόν δεκαπλάσιο αριθμό κρουσμάτων σε σύγκριση με τη Θεσσαλονίκη.

Όλα τα παραπάνω, όμως, αύξησαν ακόμα περισσότερο την ανησυχία για το μέλλον του μπάσκετ. Η σημερινή (29/1) μέρα φερόταν να είναι λυτρωτική για όλους τους εμπλεκόμενους με τις μικρές κατηγορίες και τις ακαδημίες, αφού στις 25/1 ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων, Αριστείδης Γολέμης, τόνισε πως περιμένει ευχάριστα ίσως και την Παρασκευή από τη γενική γραμματεία Αθλητισμού.

Ήδη όμως από την Πέμπτη (28/1) φάνηκε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ ΕΟΚ-ΠΣΑΚ-ΣΕΠΚ και Μαυρωτά, καθώς δεν προέκυψε κάτι ουσιαστικό και άπαντες περίμεναν τις σημερινές ανακοινώσεις αναφορικά με την πανδημία Covid-19.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, μόνο η Basket League συνεχίζει κανονικά με τις υπόλοιπες κατηγορίες να παραμένουν στον «πάγο» χωρίς κανείς να γνωρίζει τι θα συμβεί και πότε. Η απογοήτευση είναι δεδομένη και τα σενάρια περί απώλειας της φετινής σεζόν, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, φαντάζουν πλέον πιο πιθανά από ποτέ…

Σχετικά άρθρα