Η νέα γενιά της κυπριακής καλαθόσφαιρας ωριμάζει και το… φρέσκο αίμα βρίσκει τις ευκαιρίες με τη μείωση των ξένων να αναδειχτεί και να διαπρέψει, όπως συνέβη φέτος με τον Ραφαήλ Ελευθερίου.

Ο ταλαντούχος γκαρντ / φόργουορντ αποτελεί κεφάλαιο για τον Κεραυνό Στροβόλου και φέτος παραχωρήθηκε με υποσχετική στον Απόλλωνα, όπου είχε τα απαιτούμενα λεπτά συμμετοχής για να δείξει τι μπορεί να κάνει. Η μαχητικότητα και η προσήλωσή του σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, του έδωσαν μια all around ταυτότητα και σίγουρα αποτέλεσε έναν από τους πιο βελτιωμένους Κύπριους παίκτες της χρονιάς. Η εξέλιξή του είναι διαρκής. Είναι ένα παιδί που παίζει με το μυαλό και την ψυχή του, δίνοντας ο,τι καλύτερο έχει στο παρκέ, χωρίς πολλές φαντεζί ενέργειες, αλλά με ουσία.

Χαρακτηριστικό του είναι ότι δεν δίστασε να κυνηγήσει το όνειρο του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις ΗΠΑ, βγαίνοντας κερδισμένος από αυτή τη διαδικασία. Ο Ελευθερίου υπολογίζεται κανονικά στην Εθνική ομάδα σαν μέρος του κορμού και ήδη έχει πάρει λεπτά συμμετοχής, όντας στο χέρι του είναι να συνεχίσει να έχει έναν ρόλο. Βρίσκεται σε καλή μπασκετική ηλικία και με πολλά περιθώρια βελτίωσης, οπότε το μέλλον του αναμένεται ευοίωνο.

Σχετικά άρθρα