Μια ομάδα που φτιάχτηκε σχεδόν… στο παρά πέντε, κατάφερε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, φεύγοντας με το διπλό απ’ την έδρα της ομάδας με την καλύτερη χημεία στην κατηγορία. Με απλά λόγια, το Παγκράτι σόκαρε τον Αμύντα.

Ο Γιάννης Γιαννόπουλος έχοντας στα χέρια του χαμηλό μπάτζετ, δημιούργησε μια νεανική ομάδα και κατάφερε να δει άμεσα αποτέλεσμα. Χάρη στην ενέργεια και την καλή αμυντική λειτουργία, οι ροσονέρι με τη «βαριά» φανέλα, πήγαν το ματς στην παράταση κι εκεί είχαν την ψυχραιμία να κατακτήσουν το πολύτιμο ροζ φύλλο.

Οι πρωταγωνιστές ήταν αρκετοί, με τον Ανδρέα Χαϊκάλη να προκαλεί τρομερή εντύπωση με το παραλίγο τριπλ-νταμπλ του (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ), τον «διπλό» Σάββα Τζουγκαράκη να κάνει θραύση κόντρα στην πρώην ομάδα του με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ και τους Δημήτρη Τσουργιάννη (12 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 2 κοψίματα), Βασίλη Σταυρακούκα (13 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Σάκη Γεωργοπαπαδάκο (10 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ) να προσφέρουν σπουδαίες λύσεις.

Στο Μετς υπάρχει σφιγμός και σίγουρα ο κόσμος αντιλαμβάνεται την προσπάθεια που γίνεται, βλέποντας με ικανοποίηση και την παρουσία τεσσάρων παικτών από τις υποδομές στην αποστολή.

Φωτογραφία: Γιώτα Μπρέκη

Σχετικά άρθρα