Η Euroleague ανακοίνωσε τελικά την Τετάρτη (11/3) ότι μέχρι τις 11 Απριλίου δεν θα γίνουν αγώνες στην Ιταλία, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Ανάμεσα στις αναμετρήσεις που επηρεάζονται, φυσικά, είναι και αυτή του του Ολυμπιακού με την Αρμάνι που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη (12/3).

Τελικά, όπως αποφασίστηκε, το ματς θα διεξαχθεί στην «Mercedes-Benz Arena» του Βερολίνου την Παρασκευή (13/3) στις 21.45 κεκλεισμένων των θυρών.

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις είναι αυτές της Αρμάνι με Βιλερμπάν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και για το Eurocup της Βίρτους Μπολόνια με τη Μονακό και της Βενέτσια με τη Μάλαγα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, που ζήτησε από τον Ολυμπιακό να μην μεταβεί στην Ιταλία για το ματς με την Αρμάνι Μιλάνο την Πέμπτη (12/3), θέση πήρε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μίλησε για το θέμα την Τετάρτη (11/3) λέγοντας τα εξής: «Η θέση της Πολιτείας έχει εκφραστεί. Έχει δοθεί σύσταση από τον ΕΟΠΥΥ στην ΚΑΕ να μην ταξιδέψει στο Μιλάνο. Εμείς λέμε πως θα πρέπει να το ξαναδούν οι αρχές της Ευρωλίγκας. Οι ιταλικές Αρχές έχουν αναστείλει την λειτουργία των πρωταθλημάτων. Είναι οξύμωρο να μην γίνονται εθνικά παιχνίδια και να γίνονται διεθνή. Έχουμε πει στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, να μην ταξιδέψει και θα ενώσουμε την φωνή την δική μας με της ομάδας, γιατί ξέρουμε πως υπάρχουν πολλές επιπτώσεις. Τι θα γίνει με την επιστροφή τους, τι θα γίνει με τα υπόλοιπα παιχνίδια, τι θα γίνει με τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στα μέλη της ομάδας. Θα πρυτανεύσει η λογική, δεν είναι αυτή τη στιγμή σκόπιμο να γίνει το ματς».

Σχετικά άρθρα