Για τις επαφές του NBA με τη FIBA αναφέρθηκε ο Άνταμ Σίλβερ στην ιταλική «Corriere della Sera», ξεκαθαρίζοντας πως στόχος της αμερικανικής λίγκας δεν είναι η κατάκτηση του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά για μια συνεργασία που θα κάνει πιο ποιοτικό το ίδιο το μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κομισάριος του NBA:

Για τις συζητήσεις με τη FIBA και την EuroLeague: «Είμαστε μόνο στην αρχή αυτών των συζητήσεων, άσχετα με το γεγονός πως με τη FIBA συνεργαζόμαστε εδώ και αρκετό καιρό χάρη στο πρόγραμμα του “Basketball Without Borders” και, εσχάτως, την African League, που έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί. Όσον αφορά την EuroLeague, έχουμε ήδη δώσει αγώνες της preseason με κάποιες ομάδες της. Με χαρά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση για μια κοινή συζήτηση. Ο στόχος δεν είναι να “κατακτήσουμε” την Ευρώπη, αλλά να δουλέψουμε μαζί προκειμένου να βελτιώσουμε το μπασκετικό οικοσύστημά της. Ανυπομονούμε για τα επόμενα ραντεβού».

Για την πορεία του πρωταθλήματος, παρά την πανδημία: «Είχα την πίστη πως, παρά τα μεγάλα επίπεδα αβεβαιότητας που υπάρχουν εξαιτίας της πανδημίας, θα τα καταφέρουμε. Χάρη στη συνεργασία με τους ειδικούς στον ιατρικό τομέα, την Ένωση Παικτών και τους οργανισμούς του ΝΒΑ, καταφέραμε να βρούμε έναν τρόπο προκειμένου να συνεχίσουμε να παίζουμε με ασφάλεια και υπευθυνότητα».

Για το αν το ποδόσφαιρο αποτελεί αντίπαλο:
«Μελετώ αυτό το άθλημα και μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ένθερμος υποστηρικτής του. Με τις ομάδες και τους παίκτες συχνά συζητάμε το ενδεχόμενο για μια διοργάνωση στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, όπως συμβαίνει δηλαδή στο ποδόσφαιρο. Έχουμε μάθει αρκετά πράγματα από το ποδόσφαιρο και οι εμπειρίες που κουβαλάει θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο ΝΒΑ, ειδικά από την άποψη της διεθνούς προόδου».

Σχετικά άρθρα