Στον Χαρίλαο Τρικούπη ζουν το όνειρό τους, με την ιστορική άνοδο στα μεγάλα σαλόνια να φέρνει ξεσηκωμό στην πόλη του Μεσολογγίου, όπου το όνομα του Φώτη Βασιλόπουλου έγινε σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων.

Η… σχέση πάθους του χαρισματικού πλέι μέικερ με τις επιτυχίες δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει γράφει το όνομά του με χρυσά γράμματα στις ανόδους του Φάρου Κερατσινίου και του Ιωνικού Νικαίας μέχρι την Α1, όντας πάντα ο κινητήριος μοχλός. Ο Ντίνος Καλαμπάκος τον ήξερε καλά και τον έφερε σαν το μεγάλο μεταγραφικό μπαμ στον Χαρίλαο Τρικούπη, με τον έμπειρο άσσο να τον δικαιώνει πανηγυρικά.

Η ξέφρενη πορεία της ομάδας της Στερεάς Ελλάδας είχε την υπογραφή του, όντας πραγματικός “μαέστρος” στην καλοκουρδισμένη ορχήστρα του Καλαμπάκου που έκανε τη διαδρομή προς τα μεγάλα σαλόνια να δείχνει πολύ πιο απλή απ’ όσο φάνταζε αρχικά. Πώς να μην έρθει η τεράστια υπέρβαση όταν ο πλέι μέικερ με τις θρυλικές επιδόσεις στην Α2 είχε κατά μέσο όρο σχεδόν νταμπλ νταμπλ με 14 πόντους και 9.7 (!!!) ασίστ, με 2.5 εύστοχα τρίποντα ανά αγώνα;

Ο Βασιλόπουλος πέραν από ηγέτης στο παρκέ, είναι και ένας παίκτης με σημαντική επιρροή σε όλους τους τομείς. Η ωριμότητά του είναι εντυπωσιακή και με την αύρα που εκπέμπει ανεβάζει επίπεδο οποιαδήποτε ομάδα κι αν αγωνίζεται.

Σχετικά άρθρα