Στον δήμο Καλαμαριάς παραχωρούνται για 25 χρόνια από τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης (Ε.Α.Κ.Θ), οι εγκαταστάσεις του γηπέδου του Φοίνικα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μετά από σύσκεψη που είχε στο δημαρχείο Καλαμαριάς με τον δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλη και εκπροσώπους αθλητικών σωματείων της περιοχής.

Όπως είπε ο υφυπουργός, μετά και τη δικαστική απόφαση που καθόριζε πως ο νόμιμος ιδιοκτήτης του χώρου ήταν τα Ε.Α.Κ.Θ και προκειμένου οι εγκαταστάσεις αυτές να αξιοποιηθούν προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, το γήπεδο θα παραχωρηθεί στον δήμο, ενώ με τη βοήθεια και του υφυπουργείου Αθλητισμού, οι εγκαταστάσεις θα αναβαθμιστούν και θα εκσυγχρονιστούν, ώστε “να αποτελέσουν έναν πυρήνα εξυπηρέτησης πολλών αθλητικών δραστηριοτήτων και πολλών και διαφορετικών νόμιμων αθλητικών σωματείων”.

“Στόχος είναι να καλύψουμε και να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της αθλητικής οικογένειας της χώρας μας, πολύ περισσότερο δε, της περιοχής της Θεσσαλονίκης, που η αλήθεια είναι, ότι είναι ένας τόπος με πολλές αθλητικές δραστηριότητες, με πολλές διακρίσεις, με πολλά, πολλά στελέχη, μέλη των εθνικών μας ομάδων” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης, εκφράζοντας τη μεγάλη του ικανοποίηση για τη σημερινή εξέλιξη, καθώς όπως τόνισε, πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα που ικανοποιείται.

Δήλωσε επίσης πως η συνεργασία μεταξύ του δήμου, του υπουργείου και της διοίκησης των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, έφερε αποτελέσματα. “Πάμε μαζί, συνεχίζουμε μαζί βήμα, βήμα, για να είμαστε εδώ ξανά για τα επόμενα στάδια, για τη σωστή και ολοκληρωμένη αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Φοίνικα”, κατέληξε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Σχετικά άρθρα