Ο Αμάρε Στούνταμαϊρ μίλησε για την παρουσία του στην Euroleague, λέγοντας ότι ήθελε κάποια στιγμή να αγωνιστεί, τονίζοντας ταυτόχρονα πως η θέση του είναι στο ΝΒΑ.

Αναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα One.co.il ο σέντερ της Μακάμπι:

«Ήθελα να παίξω στη Euroleague. Παλέψαμε για την ευκαιρία στην Ιερουσαλήμ, αλλά δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και το Champions League. Τότε πήγα στην Κίνα και ένιωσα ότι έπαιζα σε ένα υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα, αλλά δεν ήταν αυτό που μου ταίριαζε. Έτσι επέστρεψα στο Μαϊάμι. Όταν με κάλεσε η Μακάμπι ένιωσα ότι ήταν η τέλεια ευκαιρία να παίξω στην Euroleague. Ήμουν απολύτως έτοιμος για την ευκαιρία.

Δεν το σκέφτηκα πολύ. Μίλησα με τα παιδιά μου επειδή είχαν ήδη προσαρμοστεί στο Μαϊάμι και πέρασα χρόνο με την οικογένεια. Έτσι, μίλησα με την οικογένειά μου, είπαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και έτσι ήρθα στο Ισραήλ».

Επίσης πρόσθεσε ότι: «Ξέρω πως η θέση μου είναι στο ΝΒΑ. Ξέρω τι παίκτης είμαι, αλλά δεν νιώθω καμία πίεση. Νιώθω πολύ άνετα στην Μακάμπι. Αγαπώ το κλαμπ, παίζω στην Euroleague και το πρωτάθλημα Ισραήλ, έτσι είμαι χαρούμενος εδώ. Εάν με καλέσουν από το ΝΒΑ, τότε θα είναι μια πιθανότητα για μένα, αλλά για την ώρα όλα είναι καλά στην Μακάμπι».

Ο «Στούνταμαϊρ αναφέρθηκε και στο μεγάλο πρότζεκτ της Μακάμπι, τον Ντένι Άβντιγια, μιλώντας με κολακευτικά λόγια: «Ο Ντένι είναι σαν ένας μικρός αδερφός για μένα. Μιλάμε πολύ και προπονούμαστε μαζί. Είναι διασκεδαστικό γιατί είναι μόλις 19 και εγώ είμαι ο γηραιότερος παίκτης στην ομάδα, αλλά είμαστε οι μόνοι που κάνουμε από νωρίς το πρωί προπονήσεις. Υπάρχουν ομοιότητες και διαφορές. Καθώς πλησιάζω στο τέλος της καριέρας μου και οι δύο είμαστε στο ίδιο επίπεδο προπόνησης. Ο ουρανός είναι το ταβάνι του. Δουλεύει πραγματικά σκληρά. Μου αρέσει να τον βλέπω να προσπαθεί και να είναι τόσο εργατικός».

Σχετικά άρθρα