Στην λετονική ιστοσελίδα “tvnet.lv” μίλησε ο Γιάνις Στρέλνιεκς.

Ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στις πρώτες εξαιρετικές εντυπώσεις που του έχει αφήσει η παρουσία του στους «ερυθρολεύκους», ενώ δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει την προσπάθεια που θα καταβάλει η Λετονία στο Ευρωμπάσκετ.

Αναλυτικά:

Για το φετινό καλοκαίρι: «Απολαμβάνω το μπάσκετ μετά τη σεζόν με τους συλλόγους, γιατί έχει περισσότερη δουλειά. Εδώ το επίπεδο είναι διαφορετικό. Το καλοκαίρι κάνω… αποτοξίνωση ( και προσπαθώ να δυναμώσω τον ώμο μου. Πριν τελειώσει η σεζόν δεν το είχα αυτό, δεν μπορούσα να κάνω διαχείριση και ένιωθα βαρύς. Παίξαμε κοντά στα 80 παιχνίδια και αναπόφευκτα το σώμα μου ήταν κουρασμένο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λοιπόν δουλεύω το σώμα μου και τη φυσική μου κατάσταση. Έχω έναν κανόνα. Δύο εβδομάδες πριν την προετοιμασία ξεκινάω να δουλεύω τον ρυθμό και τις ανάσες μου».

Για τις πρώτες του εμπειρίες ως παίκτης του Ολυμπιακού: «Στα μέσα του καλοκαιριού πήγα εκεί για να περάσω από ιατρικές εξετάσεις. Είδα το γήπεδο, γνώρισα τους προπονητές, τους μάνατζερ… Στον Ολυμπιακό τα πάντα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, αν και στην Μπάμπεργκ η οργάνωση είναι και εκεί αρκετά υψηλή. Όλα είναι λυμένα και σου επιτρέπουν να ασχολείσαι μόνο με το μπάσκετ, με τίποτα άλλο και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πρόσεξα πως είναι πολύ ζεστά εκεί. Μόνο το χειμώνα θα είναι πιο… δροσερά. Έχω ζήσει βέβαια στο Βέντσπιλς οπότε ο χειμώνας για μένα δεν θα είναι υπερβολικός εκεί».

Για το ρόστερ της Εθνικής Λετονίας: «Όταν φορέσεις τη φανέλα της Εθνικής βλέπεις σχεδόν όλα τα γνώριμα πρόσωπα. Πάντα θα υπάρχει και κάποιος νέος παίκτης ωστόσο γνωρίζω σχεδόν όλους τους παίκτες, άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο. Απλά δεν έχω συμμετάσχει μέχρι τώρα μαζί τους, να παίξουμε όλοι μαζί, κάτι που θα γίνει από δω και στο εξής. Στα χαρτιά, κοιτώντας τα ονόματα, δείχνουμε πολύ καλοί αλλά πρέπει να το επιβεβαιώσουμε και στο γήπεδο παίζοντας καλά όλοι μαζί. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η Εθνική, δεν είναι σαν τους συλλόγους μας. Είμαστε όμως όλοι επαγγελματίες. Δεν υπάρχει κάποιος που θα θέλει να σκοράρει περισσότερο και να αποδείξει κάτι. Γιατί όλοι έχουμε έναν κοινό στόχο. Τώρα συνεχίζουμε να δουλεύουμε, πρώτα στην φυσική μας κατάσταση και μετέπειτα να βάλουμε μέσα και την τακτική».

Για τον όμιλο των Λετονών στο Ευρωμπάσκετ: «Είναι ένα πολύ δυνατό γκρουπ, καμία ομάδα δεν είναι εύκολη και μιλάμε για δύσκολα παιχνίδια. Όλοι είναι πολύ γνωστοί αντίπαλοι, ίσως κάπως λιγότερο η Μ. Βρετανία. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα σε αυτό. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Κάθε αντίπαλος πρέπει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του και να περιορίσει τον άλλον. Αυτό θα κάνουμε και εμείς».

Σχετικά άρθρα