Στον Παναθηναϊκό θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι, καθώς οι «πράσινοι» δεν έκαναν χρήση του opt out ώστε να τον αφήσουν ελεύθερο.
Ο Πολωνός σέντερ δεσμεύεται στον Παναθηναϊκό με συμβόλαιο και ο Εργκίν Αταμάν αποφάσισε πως αξίζει να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, έχοντας ήδη μια αγωνιστική περίοδο με την ομάδα.
Το «τριφύλλι», ωστόσο, η ομάδα συνεχίζει να ψάχνει την αγορά για την απόκτηση ενός ακόμα ψηλού που θα πλαισιώσει το ρόστερ για να διατηρηθεί ο Παναθηναϊκός στην κορυφή και την ερχόμενη σεζόν.
Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή της Magic Euroleague:
«Ο Παναθηναϊκός εξέτασε πολλές επιλογές, αλλά κανένας δεν του έκανε στο 100%.
Ο Αταμάν δεν θέλει να πάρει κάποιον παίκτη που να του κάνει στο 80%. Για αυτό, αποφασίστηκε να παραμείνει στην ομάδα ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι. Αυτό ήταν και ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ του Αταμάν και του Γιαννακόπουλου στη συνάντησή τους την περασμένη Δευτέρα.
Με αυτήν την κίνηση ο Παναθηναϊκός θα έχει την άνεση να ελέγξει την αγορά και το επόμενο διάστημα και να αποκτήσει τον παίκτη που θα του ταιριάξει χωρίς πίεση. Αν θα φύγει, μετά, ο Μπαλτσερόφσκι, αυτό προφανώς να μην το ξέρει ακόμα ούτε και ο Αταμάν.
Ο Παναθηναϊκός δεν ψάχνει 4άρι, ψάχνει ψηλό που να μπορεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα στο παρκέ και να είναι ένας καλός παίκτης. Δεν αναφέρει συγκεκριμένα ο Αταμάν ότι θέλει να παίζει στο ποστ. Δεν προχώρησε κάποια διαδικασία.»



