Την Τρίτη (14/2) πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η 1η συνεδρίαση για την επί της αρχής συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, “Θωράκιση θεσμικού πλαισίου αθλητισμού, εξορθολογισμός της αθλητικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις”.

Αναλυτικά:

“Ολοκληρώθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η 1η συνεδρίαση για την επί της αρχής συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υφυπουργίου Αθλητισμού: “Θωράκιση θεσμικού πλαισίου αθλητισμού, εξορθολογισμός της αθλητικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις”.

Οι συνεδριάσεις στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στις 10:00 με την Ακρόαση Φορέων και κατόπιν, στις 12:00, με τη συζήτηση επί των άρθρων.

Πρόκειται για το 7ο σχέδιο νόμου του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, το οποίο συνεχίζει και εξελίσσει την αθλητική μεταρρύθμιση, που υλοποιείται τα τελευταία 3,5 χρόνια, με αποφασιστικότητα και συνέπεια.

Πάντοτε με προτεραιότητα το κύτταρο του αθλητισμού μας, τα ερασιτεχνικά σωματεία, τους αθλητές, τους προπονητές, τους εθελοντές παράγοντες, τους γονείς, τη νέα γενιά μας!

Στόχοι του:

θωρακίζει ακόμα περισσότερο το θεσμικό πλαίσιο του αθλητισμού με απαιτούμενες διαρθρωτικές τροποποιήσεις για την εξασφάλιση της συνοχής της αθλητικής νομοθεσίας, αντιμετωπίζει δυσλειτουργίες, διοικητικές αγκυλώσεις και ερμηνευτικά ζητήματα που έχουν ανακύψει κατά την εφαρμογή της αθλητικής νομοθεσίας και εισάγει νέες ρυθμίσεις.

Αποτελείται από 27 άρθρα, όπου:

Ενισχύεται θεσμικά το Μητρώο Αθλητικών Φορέων.
Με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων νοικοκυρεύτηκε το αθλητικό τοπίο. Ξεκίνησε με δυσκολίες και αντιδράσεις, όμως πλέον όλοι αποδέχονται τη χρησιμότητά του.

Εξελίσσεται περαιτέρω η τάξη στο αθλητικό οικοδόμημα με το Μητρώο Αθλητικών Φορέων, που θα περιλαμβάνει όλα τα επιμέρους Μητρώα στο αθλητικό οικοδόμημα.

Θωρακίζεται το σύστημα αξιολόγησης των αθλητικών Ομοσπονδιών.
Πριν από 3 χρόνια θεσμοθετήθηκε ο “Χίλων”, το σύστημα αξιολόγησης των Ομοσπονδιών με διαφανή, μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια. Βάσει αυτής της αξιολόγησης, κατανέμεται η κρατική χρηματοδότηση.

Τώρα, τον ενισχύεται θεσμικά και προσδιορίζεται ότι η «κρατική χρηματοδότηση» προς τις αθλητικές Ομοσπονδίες αφορά:

Σχετικά άρθρα