Στο Πρωτόκολλο που εξέδωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αναφέρονται τα μέτρα για την προετοιμασία των ομάδων, αλλά και των φιλικών αγώνων για όλα τα πρωταθλήματα.

Αναλυτικά:

«Μέτρα που απαιτούνται κατά την περίοδο της προετοιμασίας των ομάδων συμπεριλαμβανομένων και των φιλικών αγώνων (για όλα τα πρωταθλήματα)

Προτείνεται όπως οι καλαθοσφαιριστές των ομάδων, υποβληθούν σε covid-19 test, πριν από την έναρξη της προετοιμασίας τους. Προτείνεται επίσης όπως οι καλαθοσφαιριστές των ομάδων, υποβληθούν σε covid-19 τεστ, 72 ώρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Οι ξένοι καλαθοσφαιριστές των ομάδων, εννοείται ότι θα συμμετάσχουν στις προπονήσεις της ομάδας του, με την λήξη της περιόδου καραντίνας τους μετά την άφιξη τους στη Κύπρο, σύμφωνα με τα σχετικά διατάγματα και οδηγίες του Υπουργείου υγείας.

Οι προπονήσεις για όλες τις κατηγορίες θα είναι κλειστές για τους φιλάθλους και θα απαγορεύεται η είσοδος σε οποιοδήποτε πέραν των καλαθοσφαιριστών και των μελών της προπονητικής και υποστηρικτικής ομάδας. Το ίδιο ισχύει και για τα φιλικά παιχνίδια, με εξαίρεση τα πρωταθλήματα της ΟΠΑΠ Basket League και Α κατηγορίας Γυναικών.

Οι φιλικοί αγώνες των ομάδων που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Basket League και Α κατηγορίας Γυναικών, θα μπορούν να γίνουν στην παρουσία κατά το μέγιστο 100 φιλάθλων, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλα όσα αναφέρονται στο παρόν έγγραφο και αφορούν τα γήπεδα αγώνων πρωταθλήματος Basket League και Α κατηγορίας Γυναικών στο Άρθρο 6 του Πρωτοκόλλου. Για όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, δεν θα επιτρέπονται φίλαθλοι κατά την περίοδο προετοιμασίας και φιλικών αγώνων.

Ομάδες οι οποίες θα μεταβούν στο εξωτερικό, θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθούν σε covid-19 τεστ, 72 ώρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος».

Σχετικά άρθρα