Ο Ολυμπιακός θέλει τον Νίκολα Μιλουτίνοβ και είναι διατεθειμένος να ανέβει ψηλά για να τον αποκτήσει. Να διαθέσει, δηλαδή, ένα ποσό που θα φτάνει το 1.5 εκατ ευρώ ετησίως, ώστε να τον πείσει να βάλει την υπογραφή του. Θα είναι για συμβόλαιο δύο ετών; Τριών;

Ίσως παίξει κι αυτό το ρόλο του, αλλά όπως και να έχει ένα συμβόλαιο ύψους 3 εκατ ευρώ για δύο χρόνια ή 4.5 για τρία, είναι αν μη τι άλλο δελεαστικό για τον 29χρονο σέντερ και παράλληλα δεν θα διαταράξει τις ισορροπίες στους ερυθρόλευκους, που διαχρονικά είναι ομάδα που κοιτάζει να αισθάνονται όλοι οι παίκτες ικανοποιημένοι.

Ο Μιλουτίνοβ είναι και αγαπητός και αποδεκτός σε όλη την οικογένεια του μπασκετικού Ολυμπιακού και οι συζητήσεις με τη διοίκηση βρίσκονται εδώ και μέρες σε εξέλιξη. Εχουν πέσει πολλά στο τραπέζι, όμως χρειάζεται και χρόνος και υπομονή και από τις δύο πλευρές. Διότι ίσως παίξουν ρόλο κι άλλα πολλά στην τελική απόφαση του Σέρβου, που σίγουρα θα ήθελε να έχει μαζί του και τον Σάσα Βεζένκοβ στον Ολυμπιακό.

Είναι φίλοι κι αν ο 28χρονος φόργουορντ μείνει στον Πειραιά, τότε η δική του περίπτωση σαφώς θα γίνει πιο εύκολη. Όχι ότι είναι απαραίτητο βέβαια να συνδυαστεί η παρουσία τους, μπορεί να είναι είτε ο ένας είτε ο άλλος στην ομάδα, αλλά όπως και έχει θα αρέσει και στους δύο να είναι μαζί.

Ο Μιλουτίνοβ βέβαια δεν πρόκειται να επιστρέψει για συναισθηματικούς λόγους, για να βάλει την υπογραφή του θέλει να πάρει τα κατάλληλα χρήματα. Το 1.5 εκατομμύριο για κάθε ένα από τα χρόνια που θα υπογράψει είναι σαφώς μια καλή προσφορά, από την άλλη περιμένει προτάσεις και από άλλες ομάδες.

Κυρίως από την Βίρτους Μπολόνια, που είναι διατεθειμένη να τινάξει την μπάνκα για να τον κάνει δικό της. Φυσικά και οι Ιταλοί γνωρίζουν πως αν η διαφορά στα χρήματα είναι μικρή δεν έχουν τύχη, γι αυτό και πρέπει να φτάσουν πολύ πιο ψηλά από τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα έχουν κι άλλο ένα μείον τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η παρουσία τους στην EuroLeague της επόμενης σεζόν δεν είναι δεδομένη, το θέμα παραμένει ανοιχτό. Οι Μπολονέζοι θέλουν μία από τις wild cards, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ότι θα την πάρουν. Συνεπώς ο Μιλουτίνοβ θα πάρει ρίσκο να αγωνιστεί στο Eurocup αν υπογράψει στην Βίρτους, άρα αυτό είναι ακόμα ένα όπλο που κρύβει στη φαρέτρα του ο Ολυμπιακός.

Πηγή: sport24

Σχετικά άρθρα