Όταν μιλάει ο Μάτζικ Τζόνσον, όλοι οι υπόλοιποι στέκονται προσοχή. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που όσα ισχυρίζεται ο κορυφαίος -κατά πολλούς- παίκτης στην ιστορία των «Λιμνανθρώπων» για την ομάδα της καρδιάς του έχουν διαχρονική σημασία και μια… προφητική αύρα!

Τι εννοούμε; Με αφορμή τις κάκιστες εμφανίσεις των Λέικερς κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς το 2011 για τους ημιτελικούς της Δυτικής Περιφέρειας, ο Μάτζικ είχε πει: «Ίσως να χρειαστεί ν’ αλλάξει όλη η δομή της ομάδας, ώστε του χρόνου (οι Λέικερς) να παρουσιαστούν με κάποια νέα πρόσωπα στο πρωτάθλημα. Έχουν δυο προβλήματα. Είναι πολύ αργοί και δεν έχουν παίκτες-αθλητές. Και αυτή τη στιγμή μιλάμε για μια πολύ αθλητική λίγκα. Αν παρατηρήσετε τις υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται στα πλέι οφ, θα διαπιστώσετε πως έχουν παίκτες που μπορούν να τρέξουν πολύ γρήγορα και να πηδήξουν πολύ ψηλά. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει κλείσει τον κύκλο της, καθώς οι παίκτες βρίσκονται μαζί πιθανώς πάρα πολύ καιρό».

Εννέα χρόνια μετά, το ηθικό των Λέικερς βρίσκεται στα ύψη, καθώς τόσο το έμψυχο δυναμικό έχει ανεβεί πολύ σε επίπεδο, ενώ η ομάδα προβάλλει από τις στοιχηματικές εταιρείες ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά την επανέναρξη του ΝΒΑ! Και… προφήτης εκτός από «μάγος» ο πρώην πλέον πρόεδρος των «Λιμνανθρώπων»!

Σχετικά άρθρα