Το γεγονός ότι έχουν περάσει περισσότερα από 17 χρόνια από τη στιγμή που αποχώρησε από την ενεργό δράση και όμως ακόμα παραμένει στην επικαιρότητα, ό,τι κι αν κάνει, ό,τι κι αν πει, μόνο μια προσωπικότητα σαν αυτή του Μάικλ Τζόρνταν μπορεί να το καταφέρει.

Ας θυμηθούμε ορισμένα από τα πιο σπουδαία λόγια που έχει πει ο -κατά γενική ομολογία- κορυφαίος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών!

– Εάν μπαίνεις σε αυτό τον κόσμο γνωρίζοντας ότι είσαι αγαπητός και φεύγεις από αυτό τον κόσμο γνωρίζοντας το ίδιο, τότε όλα όσα συμβαίνουν στο μεταξύ, μπορούν να αντιμετωπιστούν.

– Είμαι σε όλους τους άλλους. Μπορώ να κοπώ και να αιμορραγήσω. Και επίσης ντρέπομαι εύκολα!

-Το νόημα της ζωής υπάρχει σε κάθε έκφραση ζωής. Θα βρίσκεται στο άπειρο των τύπων και φαινομένων που υπάρχουν στην δημιουργία.

– Δεν ευχαριστιέμαι ποτέ με τίποτα. Είμαι τελειομανής και είναι και αυτό μέρος του τι είμαι.

– Οι άνθρωποι γράφουν αρνητικά πράγματα γιατί βλέπουν ότι αυτό πουλάει. Καλά νέα για αυτούς, δεν πουλάνε!

– Ακούς τις λέξεις και όλα βρίσκονται μπροστά στο πρόσωπό σου.

– Σε έναν κόσμο γεμάτο μίσος πρέπει να τολμάμε να ελπίζουμε. Σε έναν κόσμο γεμάτο θυμό πρέπει να ελπίζουμε να έχουμε άνεση. Σε έναν κόσμο γεμάτο απόγνωση, πρέπει να συνεχίσουμε να τολμάμε να ονειρευτούμε. Και μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο δυσπιστία, πρέπει να συνεχίσουμε να τολμάμε να πιστεύουμε.

– Ήμουν ένας βετεράνος, πριν ακόμα γίνω έφηβος!

– Τα υπόγεια ύδατα ήταν πάντα υπό την κυριότητα του ιδιοκτήτη. Με την έννοια ότι το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της γης.

– Και το όνειρο αυτό θα αποκάλυπτε ένα ευχάριστο πρόσωπο. Και ο κόσμος θα μπορούσε να πιστέψει ξανά στην λάμψη και στη χαρά. Τότε γιατί προσπαθούμε να στραγγαλίζουμε τη ζωή σε αυτό το πλανήτη και να σταυρώνουμε και την ψυχή μας;

– Είναι σαφώς πεντακάθαρο να δούμε ότι ο κόσμος είναι παραδεισένιος και θα μπορούσε να είναι η χαρά του Θεού. Γιατρέψτε τον κόσμο!

– Λυπάμαι βλέποντας την ανθρώπινη δυστυχία μέσα στην χώρα μου.

– Οι γονείς έχουν δύναμη πάνω στα παιδιά. Νιώθουν ότι μπορούν να κάνουν ότι οι γονείς λένε. Αλλά η αγάπη για τα λεφτά είναι ο δρόμος για το κακό. Και ένα γλυκό παιδί δεν θέλω να το βλέπω να γίνεται έτσι γιατί δεν είναι αυτό!

– Δε θα σταματήσω ποτέ να αγαπώ και να βοηθάω τους ανθρώπους με τον τρόπο που ο Ιησούς με δίδαξε να το κάνω.

– Μακάρι να μπορούσα να καταλάβω τον πατέρα μου.

– Θυμάμαι κάποια στιγμή που ετοιμαζόμασταν να πάμε στην Νότια Αμερική για δουλειά. Όλα ήταν έτοιμα αλλά εγώ έκλαιγα! Δεν ήθελα να πάω γιατί απλά ήθελα να παίξω!

– Είμαι ένας μαύρος Αμερικανός! Είμαι περήφανος για τη φυλή μου! Είμαι γεμάτος περηφάνια και αξιοπρέπεια!

– Είναι ένα ψέμα! Γιατί οι άνθρωποι εξακολουθούν να αγοράζουν αυτά τα χαρτιά; Δεν είναι αλήθεια και είμαι εδώ για να το πω! Ξέρεις, ποτέ μην κρίνεις κάποιον και μην τον περνάς από κριτική χωρίς να του έχεις μιλήσει προσωπικά. Δεν με νοιάζει τι ιστορία είναι, απλά μην κρίνεται γιατί είναι ψέμα!

– Το ότι είναι τυπωμένα, δεν σημαίνει ότι είναι Ευαγγέλιο.

– Η μητέρα μου, είναι υπέροχη! Για εμένα αυτή είναι η τελειότητα!

– Υπήρχαν στιγμές που περνάγαμε τέλεια με τους αδερφούς μου. Όπως μαξιλαροπόλεμοι και τέτοια πράγματα.

 

Σχετικά άρθρα