Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Παρασκευής (20/3) σε ηλικία 94 ετών ο άλλοτε Γενικός Γραμματέας της FIBA, Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς.

Ο θάνατος του έφερε και τα σχετικά συλλυπητήρια με την ΚΑΕ Ολυμπιακός να αποχαιρετά τον Στάνκοβιτς τον οποίο χαρακτήρισε τεράστια προσωπικότητα που επηρέασε όσο λίγοι την εξέλιξη του αθλήματος.

Αναλυτικά τι έγραψαν οι «ερυθρόλευκοι»:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του πρώην παίκτη, προπονητή, αλλά και ηγετικού παράγοντα του Παγκόσμιου μπάσκετ, Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς.

Πρόκειται για μια τεράστια προσωπικότητα που επηρέασε όσο λίγοι στην εξέλιξη του αθλήματος που όλοι αγαπάμε. Το κενό που αφήνει στο παγκόσμιο μπάσκετ είναι τεράστιο.

Καλό ταξίδι…»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος που χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ως πραγματικό φίλο της Ελλάδος, ο οποίος βοήθησε και τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας όλα αυτά τα χρόνια.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Βασιλακόπουλος:

«Ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς για μένα υπήρξε πολλά περισσότερα από ένας γνωστός με τον οποίο πορευτήκαμε για χρόνια στον χώρο του μπάσκετ. Ήταν ένας μεγάλος άνθρωπος, υπήρξε πάνω απ’ όλα ένας πραγματικός, ειλικρινής προσωπικός μου φίλος, ένας συνεργάτης με τον οποίο είχαμε σε κοινό τρόπο σκέψης αλλά που και όταν διαφωνούσαμε, κάναμε εποικοδομητικούς διαλόγους με γνώμονα την πρόοδο του μπάσκετ. Ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς ήταν ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας, είχε σπίτι στην χώρα μας, αλλά είχε βοηθήσει και ουσιαστικά τις προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας σε χρόνια δύσκολα για το μπάσκετ, να το εξαπλώσουμε και να το κάνουμε πρώτο άθλημα στην χώρα. Η θλίψη είναι μεγάλη, η απώλεια το ίδιο, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Για έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια το μπάσκετ από κάθε πόστο έκανε λόγο στο σχετικό συλλυπητήριο μήνυμά της η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» ανέφεραν ότι το κενό που αφήνει ο Στάνκοβιτς είναι τεράστιο.

Αναλυτικά το συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αποχαιρετά με θλίψη τον Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς.

Το κενό που αφήνει ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος του Παγκοσμίου Μπάσκετ είναι τεράστιο.

Ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια το μπάσκετ από κάθε πόστο και η θητεία του ως Γενικός Γραμματέας της FIBA αποδείχτηκε κομβικής σημασίας για την εξέλιξη του αθλήματος.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Καλό Παράδεισο, Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς…».

Το δικό του μήνυμα για την απώλεια του Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς έστειλε και ο ΕΣΑΚΕ, χαρακτηρίζοντας τον εκλιπόντα ως μία από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου μπάσκετ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς.

Ο εκλιπών υπήρξε από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ. Υπηρέτησε το αγαπημένο του άθλημα ως παίκτης, προπονητής και για 27 χρόνια ως Γενικός Γραμματέας της FIBA. Άφησε την «σφραγίδα» του στις εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών και συνέβαλε αποφασιστικά στην διάδοση και εξάπλωση του μπάσκετ σε όλο τον πλανήτη.

Θα τον θυμόμαστε για την προσφορά του στο μπάσκετ, το ήθος του και για την αγάπη του για την Ελλάδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του, κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς».

Σχετικά άρθρα