Η Εθνική Νέων της Ελλάδας ξεπέρασε τα προβλήματα των απουσιών της και με πανηγυρικό τρόπο κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, με τον Διονύση Τάταρη να αποτελεί έναν από τους πιστούς στρατιώτης αυτής της προσπάθειας.

Παρότι 98άρης, ο οποίος εξαιρετικά ταλαντούχος Ηλείος φόργουορντ / σέντερ, που ανάγκασε αρχικά τον Απόλλωνα Πατρών και στη συνέχεια τον Άρη να επενδύσουν πάνω του, έστειλε το μήνυμά του μέσω του Basketworld.net, αποκαλύπτοντας τα μυστικά της επιτυχίας.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

Για την παρουσία του στην ομάδα παρότι είναι 98άρης: “Η εμπειρία του Eυρωμπάσκετ ήταν καταπληκτική, πολύ ωραίο συναίσθημα να παίζεις για την χώρα σου και ειδικά όταν βρίσκεσαι σε αυτή, καθώς ο κόσμος ήταν δίπλα μας σε όλους τους αγώνες. Το γεγονός ότι βρέθηκα σε αυτή την Εθνική ομάδα είναι τιμή μου”.

Για το πώς ήρθε το χρυσό: “Δουλέψαμε πολύ στην προετοιμασία, καθημερινά στις προπονήσεις, τα δίναμε όλα και σιγά σιγά βρισκόμασταν και παίζαμε ωραίο μπάσκετ. Εντάξει, σίγουρα το ότι τα παιδιά του ’97 και όλοι γενικά είναι πολλά χρόνια μαζί και ξέρουν ο ένας τον άλλον, έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό το κατόρθωμα!”

Για το κλίμα στην ομάδα: “Εγώ πιστεύω πέρα από το ότι παίξαμε σε υψηλό επίπεδο μπάσκετ, το χρυσό το κερδίσαμε, όχι μόνο επειδή δώσαμε το 100% του εαυτού μας, τον οποίο ξεπεράσαμε κατά πολύ, αλλά κυρίως επειδή υπήρχε εξαιρετικό κλίμα μεταξύ μας, από τον φυσιοθεραπευτή μέχρι τον προπονητή και όλους τους παίκτες! Ήμασταν πολύ δεμένοι μεταξύ μας, ήμασταν μια παρέα και για μένα αυτός ήταν ο λόγος που το… σηκώσαμε!”

Σχετικά άρθρα