Μετά την αποτυχία της Σερβίας να κατακτήσει ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, επήλθε το «διαζύγιο» ανάμεσα στους «πλάβι» και τον Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Ο τεχνικός της Βίρτους Μπολόνια επιβεβαίωσε στη Συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί της Τσεχίας, πως αποχωρεί από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, ενώ και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του «Σάλε», ο οποίος κάθισε στο πάγκο της Εθνικής Σερβίας το 2013 και κατέκτησε τρία μετάλλια -όλα ασημένια- στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας (2014), στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας (2016) και στο Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας (2017):

«Έμαθα ότι γράφτηκε η αποχώρησή μου. Είναι αλήθεια αυτό που γράφτηκε στον Τύπο. Αποχωρώ και τώρα μπορώ να το πω. Το έχω πει ήδη στους παίκτες και τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή. Δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση για την παραμονή μου, ούτε πριν, ούτε και τώρα. Δεν ήθελα να μιλήσω. Ξέρω πότε πρέπει ο προπονητής να κάνει το πρώτο βήμα και ένιωσα την υποχρέωση να το κάνω. Δυστυχώς, αποχωρώ την στιγμή που η ομάδα δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Σχετικά άρθρα