Ολοκληρώνεται η παρουσία του Τζόρντι Μπερτομέου στην Euroleague, μετά από 20 και πλέον χρόνια. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, οι μέτοχοι της διοργάνωσης αποφάσισαν με ψήφους 6-5 στη σημερινή τηλεδιάσκεψή τους να απομακρύνουν τον CEO της διοργάνωσης από τη θέση του, με τη θητεία του να ολοκληρώνεται τυπικά στις 30 Ιουνίου.

Ο Καταλανός δικηγόρος προσπάθησε να «γαντζωθεί» στη θέση του μέχρι τελευταία στιγμή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το μόνο που κατάφερε είναι να προσθέσει στο… άρμα του την Αναντολού Εφές και να γίνουν πέντε οι ομάδες που τον υποστήριζαν, μετά τις τρεις ισπανικές, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια, αλλά και τη Φενέρμπαχτσε.

Πάντως οι υπόλοιπες έξι ομάδες, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μακάμπι, Ζαλγκίρις, ΤΣΣΚΑ και Αρμάνι Μιλάνο, έχοντας την πλειοψηφία, υπερίσχυσαν και πλέον η Euroleague μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν θα πορευτεί με νέο επικεφαλής. Υπενθυμίζεται ότι οι έξι αυτές ομάδες, με την προσθήκη της Εφές, είχαν κινήσει τις διαδικασίες κατά του Μπερτομέου τον Απρίλιο σε μυστική συνάντηση στην Αθήνα καταφέρνοντας αρχικά το καλοκαίρι να τον αποδυναμώσουν (καθώς πλέον εδώ και μήνες δεν αποφασίζει… μόνος του) και τελικά να τον απομακρύνουν από τη θέση του.

Αξίζει να σημειωθεί πως από πλευράς Παναθηναϊκού διαρρέεται πως μέσα στις αποφάσεις που δρομολογήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη είναι να «παγώσουν» όλες οι πειθαρχικές διαδικασίες που είχαν κινηθεί κατά προσώπων και ομάδων. Υπενθυμίζεται πως οι «πράσινοι» είχαν ανοιχτό μέτωπο με τον Μπερτομέου από εποχής που ήταν στα κοινά της ΚΑΕ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο σύλλογος έχει κληθεί να πληρώσει πολλά πρόστιμα στη διοργάνωση.

Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν πως το θέμα των ποινών το έφερε στο τραπέζι η Μακάμπι και πως οριστική απόφαση για το θέμα των πειθαρχικών διαδικασιών θα υπάρξει σε επόμενη τηλεδιάσκεψη.

Σχετικά άρθρα