«Τώρα κατάλαβα γιατί στο ποδόσφαιρο σφυρίζουν ξένοι διαιτητές» βροντοφώναξε έξω από τα αποδυτήρια ο Εργκίν Αταμάν μετά το σπάσιμο της έδρας από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Η… ξαφνική αυτή προτίμηση του Τούρκου προπονητή στους ξένους ρέφερι συνιστά ένα τεράστιο «αυτογκόλ» για του εξής λόγους:

Α) Ο πρώτος που είχε ζητήσει να… μιμηθεί το μπάσκετ το ποδόσφαιρο ήταν ο Ολυμπιακός! Τον Ιούνιος 2018 οι αδελφοί Αγγελόπουλοι είχαν ζητήσει την παρέμβαση του τότε Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και μαζί την αναβολή των τελικών του πρωταθλήματος, εκτός εάν αυτοί διεξάγονταν –όπως στο ποδόσφαιρο –με ξένους διαιτητές!

Οι ιδιοκτήτες των «ερυθρολεύκων» με επιστολή που έστειλαν στον πρώην αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τον ενημέρωσαν για όσα είχα γίνει στα γραφεία της ΚΕΔ (μετά τη μήνυση των διαιτητών Γκόντα και Φούφη προς ΚΕΔ και Γιώργο Βασιλακόπουλο, επειδή δεν τους όριζαν στα παιχνίδια), του ζήτησαν να παρέμβει και να σφυρίξουν ρέφερι από το εξωτερικό, αλλιώς να αναβληθούν οι τελικοί.

Μάλιστα 8 μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2019, μετά τον ιστορικό αγώνα Κυπέλλου και την αποχώρηση από το ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός επέστρεψε με το ίδιο αίτημα! «Η ομάδα μας δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε οιονδήποτε αγώνα των εγχώριων διοργανώσεων εναντίον του Παναθηναϊκού, χωρίς την παρουσία αποκλειστικά ξένων διεθνών διαιτητών» ανέφερε, μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ. Το αίτημά τους απορρίφθηκε και αργότερα έγινε πράξη το «Μέχρι Τέλους».

Β) Φέτος ο Παναθηναϊκός έχει ηττηθεί (παντακάθαρα) και στα δύο ντέρμπι «αιωνίων» της Euroleague όπου, φυσικά, σφυρίζουν ξένοι διαιτητές. Αντίθετα στο ελληνικό πρωτάθλημα (κανονική περίοδος) μετρά τρεις νίκες (ομοίως πεντακάθαρες) με Έλληνες ρέφερι.

Επομένως, τι ακριβώς κατάλαβε ο Αταμάν για το (ελληνικό προφανώς) ποδόσφαιρο και ανέφερε «γιατί σφυρίζουν ξένοι διαιτητές»; Ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης είναι εκπληκτικός στο επικοινωνιακό κομμάτι, μοιράζει αφειδώς ατάκες και είναι η χαρά των δημοσιογράφων, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση πραγματικά την «πάτησε».

Αφενός γιατί όταν νικούσε τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα, με Έλληνες διαιτητές, όλα ήταν καλώς καμωμένα και δε διαμαρτυρόταν και αφετέρου διότι πριν από χρόνια ο Ολυμπιακός ζητούσε ξένους διαιτητές στους τελικούς του πρωταθλήματος διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία στα μεταξύ τους παιχνίδια. Άκυρη, λοιπόν, η «διαπίστωσή» του!

Σχετικά άρθρα