Σύμφωνα με την ανάλυση που έκανε ο Τζον Χόλινγκερ για λογαριασμό της ιστοσελίδας «The Athletic», ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για να αγωνιστεί στο ΝΒΑ εξαιτίας της αδυναμίας του στα ριμπάουντ και στην άμυνα.

«Ξόδεψα πολύ χρόνο για να παρακολουθήσω τον Βεζένκοφ στην Ελλάδα, όταν είχε σκοπό να συμμετάσχει στο draft του 2015. Πέρασα τέσσερις μέρες στη Θεσσαλονίκη, βλέποντας τον να αγωνίζεται, να προπονείται για την ομάδα του και να τρώει χταπόδι ψητό κάθε μέρα. Ήταν απλά ένας… ΟΚ παίκτης» υποστήριξε ο Αμερικανός δημοσιογράφος στο πλαίσιο ανάλυσης των παικτών των οποίων τα δικαιώματα ανήκουν στους Μπρούκλιν Νετς και δεν αγωνίζονται στο NBA.

«Το στοιχείο που σε προσελκύει είναι η αίσθησή του για το παιχνίδι. Το κακό είναι ότι το χρειάζεται αυτό, γιατί δεν είναι αθλητής επιπέδου NBA. Από πλευράς μεγέθους είναι ένας combo φόργουορντ, αλλά δυσκολεύεται να κινηθεί στην περίμετρο και είναι ένας κακός αμυντικός. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υποστηρίξει καμία θέση στην άμυνα» είπε χαρακτηριστικά ο Χόλινγκερ για τον 24χρονο φόργουορντ του Ολυμπιακού, καταλήγοντας ως εξής:

«Στο χαμηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως στην εθνική ομάδα της Βουλγαρίας ή στο ελληνικό πρωτάθλημα, μπορεί να ξεχωρίσει με το post-up παιχνίδι του, αλλά και πάλι υστερεί σε ό,τι αφορά στα φυσικά προσόντα»

Σχετικά άρθρα