Η χώρα μας να έχει κάνει τεράστια βήματα προς την επιστροφή στην κανονικότητα, ωστόσο κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζεται.

Αυτό υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Παρασκευή (22/5) ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, ομότιμος καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημοσίας Υγείας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Όπως είπε, «μπορεί να πάει εξαιρετικά καλά το θέμα του κορωνοϊού αρκεί να εφαρμόζονται με συνέπεια τα ήπια μέτρα που έχουν δηλωθεί δηλαδή η απόσταση, η υγιεινή των χεριών κλπ. Διαφορετικά υπάρχουν μόνο δύο ενδεχόμενα: είτε μεγάλο κύμα, είτε lockdown.

Ασφαλώς πάμε καλά και έχουμε λίγα κρούσματα αλλά δεν τελειώσαμε με την πανδημία. Η διευθύντρια Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων δήλωσε ότι είναι θέμα χρόνου του δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο μπορεί να έρθει και πριν από το φθινόπωρο. Οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την μικρή κυκλοφορία του ιού ωστόσο είναι και πάλι σε κυκλοφορία».

Ο Παναγιωτόπουλος τόνισε επίσης ότι «υπάρχει τρόπος να ανοίξουν με ασφάλεια και τα Δημοτικά σχολεία, και ο τρόπος αυτός είναι να λειτουργήσουν με την τήρηση των οδηγιών που έχουν δοθεί και θα δοθούν λεπτομερέστερα».

Σχετικά άρθρα