Το δεύτερο lockdown, μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες, έχει «παγώσει» σχεδόν τα πάντα στα σπορ, ακόμα και στα τμήματα υποδομής των συλλόγων. Ο Θοδωρής Κοτσιαρίδας, Υπεύθυνος Ακαδημίας Άμιλλας Περιστερίου μοιράστηκε με το Basketworld.net, αναφορικά με αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη της ατομικής ευθύνης για την ασφαλή επιστροφή και τον τρόπο με τον οποίο αυτός και το επιτελείο του ετοιμάζουν την επόμενη ημέρα στο σύλλογο των δυτικών προαστίων.

«Δυστυχώς βρισκόμαστε ξανά σε ένα lockdown εν μέρη με πιο ελαστικά μέτρα αλλά για άλλη μια φορά μεγάλο το πλήγμα για τον αθλητισμό και τα σωματεία που συνδράμουν στην σωματική και πνευματική ανάπτυξη των αθλητών εντάσσοντας αυτούς στην μικρογραφία της κοινωνίας μας!

Ξεπερνώντας την πρώτη περίοδο του lockdown καταφέραμε να βγούμε ασφαλείς έχοντας προετοιμάσει την επόμενη ημέρα για την επανέναρξη των προπονήσεων είτε ατομικών είτε σε επίπεδο σωματείων!

Το σωματείο της Άμιλλας Περιστερίου δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια και σε συνεργασία με το προπονητικό επιτελείο, τον πρόεδρό μας και το Δ.Σ καταφέραμε να κρατήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον των αθλητών αλλά και των γονέων, να μπούμε και πάλι στα γήπεδα και να κλείσουμε την σεζόν με ένα λαμπρό και ουσιώδες Basketball Camp με μοναδικό στόχο την ομαλή επανένταξη των αθλητών μας αλλά και προετοιμασία της νέας σεζόν!

Η επίτευξη του στόχου και η χαρά μας για την ανταπόκριση της νέας σεζόν τον Σεπτέμβριο ήταν μεγάλη καθώς μας βρήκε σε ένα επίπεδο ανάλογο με της προηγούμενης χρονιάς με εξαιρετική δουλειά, πολλές επιτυχίες και πολλά παιδιά που ήθελαν για πρώτη χρονιά να ενταχθούν στον αθλητισμό σε ένα ασφαλές περιβάλλον, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας!

Ο αθλητισμός και η ένταξη των παιδιών σε αυτόν είναι απαραίτητος για τη ψυχολογία τους, την άθλησή τους, την ανάπτυξη του πνεύματος αλλά και της συνεργασίας. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να υπάρχει ο αθλητισμός στην καθημερινότητα τους καθώς κρατάει το χαμόγελο τους ζωντανό φεύγοντας από το γήπεδο, έχοντας ξεφύγει από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους!» είπε αρχικά ο Θοδωρής Κοτσιαρίδας, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Σημαντικό κομμάτι για να γυρίσουμε και πάλι στα γήπεδα είναι να να βγούμε αλώβητοι τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, έχοντας την ατομική ευθύνη μπροστάρη για την ασφαλή επιστροφή!

Mε το αναμενόμενο πλέον προπονητικό επιτελείο σε συνεργασία ετοιμάζουμε την επόμενη ημέρα, δουλεύοντας παράλληλα και για το παρόν με online προπονήσεις στο κανάλι της ομάδας μας στο Youtube Amilla Peristeriou.

Θα κλείσω παραθέτοντας ότι οι ειδικοί είναι υπεύθυνοι για την εξεύρεση λύσεων καθώς έχουν κατατεθεί πολλές προτάσεις από διάφορους φορείς του αθλητισμού, συγκεκριμένα της καλαθοσφαίρισης και φυσικά από το σωματείο μας!

Ελπίζω σύντομα να βρεθούμε και πάλι στις τέσσερις γραμμές του αγαπημένου μας γηπέδου!».

Σχετικά άρθρα